Βαιος Καλοπήτας στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής: Ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ,η Νέα Γενιά Μπροστά, η Κοινωνία στο προσκήνιο

ΟΜΙΛΙΑ Β.ΚΑΛΟΠΗΤΑ ΣΤΟ 3Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ , Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Εκπροσωπώντας τα ακριτικά Δωδεκάνησα χαιρετίζω τις διαδικασίες του συνεδρίου.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι.

Είναι σημαντικό πως βρισκόμαστε σήμερα ξανά με νέα δυναμική, νέα ηγεσία, και οδηγό μας τον ξανά τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, βρισκόμαστε σήμερα ανάμεσα σε συντρόφους και νέους φίλους και με την ώθηση χιλιάδων πολιτών που κινητοποιήθηκαν για τα νέα κομματικά μας όργανα.

Είμαστε εδώ και έχουμε μία αποστολή να αναδείξουμε την νέα εποχή για το κόμμα, την νέα εποχή για την κοινωνία, την νέα εποχή για την πολιτική με ένα ΠΑΣΟΚ, δυνατό, πρωταγωνιστή.

Έχουμε λοιπόν την ευθύνη να αποτελέσουμε τον κινητήριο μοχλό για να αποκτήσει  η πατρίδα μας αξιοπρέπεια, ο τόπος μας  προοπτική μετά από την δεκαετή οικονομική κρίση, την υγειονομική κρίση, την ενεργειακή κρίση που εξελίχθηκε σε βαθιά κοινωνική, με τα δραματικά αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην ελληνική κοινωνία. ΠΑΣΟΚ λοιπόν ξανά με οδηγό τον ήλιο, γιατί η αποκατάσταση των συμβόλων μας είναι αποκατάσταση της ιστορίας μας. Ειδικά εμείς που ζητούσαμε επιτακτικά την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ, σήμερα αισθανόμαστε δύο φορές περήφανοι.

Όμως και Κίνημα Αλλαγής γιατί Το ΠΑΣΟΚ, ήταν, είναι και παραμένει ο πυρήνας της Αλλαγής. «Εδώ και τώρα ήρθε η ώρα της Αλλαγής» έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981. Και σήμερα αυτή η Αλλαγή είναι εξίσου σημαντική, οι ανάγκες είναι διαφορετικές αλλά η Αλλαγή είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.

Και προσέξτε σύντροφοι, η Αλλαγή δεν είναι μία λέξη εύηχη μόνο και ένα σύνθημα που πουλάει, η αλλαγή δεν έχει επιστροφή. Άλλωστε απαραίτητη προϋπόθεση για να συντελεστεί η πρόοδος είναι η αλλαγή. Αλλαγή σημαίνει πως αφήνουμε το χθες και προχωράμε μπροστά, με τόλμη και φαντασία και οδηγό τις αξίες μας φτιάχνουμε το νέο ΠΑΣΟΚ.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι αυτά όλα τα πράττουμε διότι έχουμε μία αποστολή.

 Η αποστολή μας είναι η μεσαία τάξη, που παραδοσιακά εκφραζόταν από το Κίνημά μας, να αποκτήσει φωνή… Να αποκτήσουν φωνή οι μη προνομιούχοι που έγιναν περισσότεροι. Να αποκτήσει φωνή η νέα γενιά που δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια και έχουμε υποχρέωση να της δημιουργήσουμε ευκαιρίες, ώστε να επιστρέψουν οι νέοι από το εξωτερικό, να εργαστούν, να προκόψουν, για να δημιουργήσουν δικές τους οικογένειες, για να αποτελέσουν το αύριο του τόπου μας. Να αποτελέσουν ξανά τα νησιά μας πόλους έλξης αειφόρων επενδύσεων, να δώσουμε στους νησιώτες κίνητρα και ευκαιρίες να δημιουργήσουν, να πετύχουμε την αποκέντρωση και την καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος μέσω του εποικισμού των αυξημένης εθνικής σημασίας ακριτικών νησιών μας, ειδικά σε μία περίοδο που η Τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται και εντείνεται.

Μόνο με ένα σύγχρονο, προοδευτικό, σοσιαλδημοκρατικό σχέδιο θα κάνουμε άλμα στο μέλλον. Είναι χρέος και ευθύνη της Δημοκρατικής παράταξης διαχρονικά να βάζει πλάτη στα δύσκολα, να βρίσκει λύσεις στα αδιέξοδα, να δίνει ελπίδα στην αγωνία και στην απόγνωση των πολιτών. Έτσι πρέπει να γίνει και τώρα. Το προγραμματικό μας πλαίσιο πρέπει να διαχυθεί στην κοινωνία, με το διάλογο που θα συνεχιστεί και μετά το Συνέδριο, με τα περιφερειακά Συνέδρια και την Προγραμματική μας Συνδιάσκεψη.

Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο Δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ όπου θα δώσει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της πολιτικής ζωής του τόπου, που δεν είναι άλλο από την ανυπαρξία κομμάτων αρχών, θα διδάξει ότι τα κόμματα είναι συλλογικά πολιτικά υποκείμενα, και όχι παρέες που παίρνουν αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους στρατηγικές και τους κολλητούς τους όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ που νομοθετεί κατά το δοκούν κάνοντας εξυπηρετήσεις στους λίγους και ισχυρούς διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Στον καθρέφτη λοιπόν της μελλοντικής λειτουργίας του φορέα μας δεν θα πρέπει να βλέπουμε όπως αυτοί τον εαυτό μας αλλά τις γενιές μέλλοντος. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε αποφασιστικά σε γενναίες αλλαγές προσώπων, λειτουργιών, δομών και ιδεών.

Και για να είμαι ξεκάθαρος προχωράμε όλοι μαζί, όμως ποιοι είναι οι όλοι;

Όλοι είναι ο απλός κόσμος, οι φίλοι και τα μέλη της Παράταξης, είναι τα στελέχη που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, ακόμα και όσοι απογοητευτήκαν και αποστασιοποιήθηκαν. Όλοι δεν είναι οι καρεκλοκένταυροι, όσοι λιγοψύχησαν στα δύσκολα, όσοι το έβαλαν στα πόδια επιλέγοντας τον εύκολο δρόμο, όσοι έβαλαν το προσωπικό και πολιτικό τους συμφέρον πάνω από το καλό της παράταξης και ψάχνουν να επιστρέψουν τώρα που η παράταξη μεγαλώνει και επανακτά τους δεσμούς της με την κοινωνία. Αυτοί καλά θα κάνουν να μας αφήσουν στην ησυχία μας, να πάνε εκεί που προσκυνούσαν όταν το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν της μόδας. Άλλωστε αυτό το μήνυμα έδωσε ο κόσμος της Δημοκρατικής παράταξης και επέλεξε τον Νίκο Ανδρουλάκη ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, συναγωνιστή συνοδοιπόρε.

Η ευθύνη που έχεις σήμερα είναι τεράστια, κουβαλάς τις αγωνίες και τις προσδοκίες όλων μας. Χιλιάδες φίλοι και μέλη, το σώμα του συνεδρίου έχουν βαθιά  πίστη πως μπορείς να οδηγήσεις την παράταξη σε μια νέα εποχή.

Κι αυτή η νέα εποχή σήμερα είναι τώρα, με περισσότερες προκλήσεις όμως με νέα αδιέξοδα για τους Έλληνες, έχεις και έχουμε έναν δρόμο και μόνο, να πετύχουμε. Η προοπτική διακυβέρνησης της χώρας από το Κίνημα είναι εθνική αναγκαιότητα.

Πάρε την εντολή μας, την εντολή της δημοκρατικής παράταξης για ριζικές αλλαγές και προχώρα για την νίκη!

#mazi_mprosta

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...