Βαγγέλης Μανδρακός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με Ν.Γερονικόλα: Θα δώσω μάχη κατά της παρακμής και της υπονόμευσης της Ρόδου από τη σημερινή δημοτική αρχή

O πρώη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου Βαγγέλης Μανδρακός μετά απο μια τετραετή απουσία απο τα δημοτικά πράγματα του δήμου της Ρόδου , επάνέρχεται, αυτή τη φορά με την παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου Νίκου Γερονικόλα, "Αρχή Οργάνωσης". Εξηγεί γιατί διακδικεί την ψήφο των πολιτών, γιατί θέλει να δώσει τη μάχη του κατά της φαυλότητας, της παρακμής και της υπονόμευσης της Ρόδου απο τη σημερινή δημοτική αρχή που ήταν απούσα.

 

Κύριε Μανδρακέ, μετά από μια διακοπή τεσσάρων ετών στην αυτοδιοίκηση υποψήφιος ξανά με την παράταξη του Νίκου Γερονικόλα. Γιατί; Τι σας έσπρωξε να είστε και πάλι υποψήφιος;

Το 2019 πράγματι απείχα από τις εκλογές για λόγους προσωπικούς, οικογενειακούς και πολιτικούς που με οδήγησαν στην απόφαση να μην συμμετάσχω τότε στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όμως το ενδιαφέρον μου για την εξέλιξη του νησιού παρέμεινε αμείωτο. Παρακολουθώντας λοιπόν την πορεία του νέου δημάρχου και αφού περίμενα περίπου 2,5 χρόνια να δω πως πάει διαπίστωσα ότι υπάρχει σοβαρή ανεπάρκεια στην συνολική εικόνα της δημοτικής αρχής με κυρίαρχη ευθύνη του ίδιου του δημάρχου. Φυσική και ουσιαστική απουσία συνεργασίας με τους συνεργάτες του , αδυναμία συντονισμού, έλλειψη σχεδιασμού και δράσης, απομόνωσης από τους πολίτες και ανικανότητα. Ο Νίκος Γερονικόλας είναι ένας Ροδίτης που ανήκει στην νέα γενιά, είναι σοβαρός, μεθοδικός, εργατικός, μορφωμένος με ευρωπαϊκή νοοτροπία που θέλει να προσφέρει στον τόπο μας , έχει δηλαδή όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που με έπεισαν ότι αξίζει να συμπαραταχθώ μαζί του για να διεκδικήσουμε μαζί με μια ομάδα αξιόλογων συμπολιτών μου παλαιότερων και νεώτερων την διοίκηση του Δήμου για τα επόμενα 5 χρόνια.

 

Η παράταξη σας ονομάζεται ‘Αρχή Οργάνωσης’. Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους Ροδίτες;

Το όνομα της παράταξης είναι όντως πρωτοποριακό είναι όμως και ενδεικτικό μιας καινοτόμας αντίληψης για τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας και για τα οποία χρειάζεται πράγματι μια νέα αρχή οργάνωσης.

 

Γιατί πρέπει να σας ξαναψηφίσουν οι Ροδίτες; Γιατί να επιλέξουν τον κ.Γερονικόλα;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα αποτελεί και την απάντηση στο διακύβευμα αυτών των εκλογών. Οι συμπολίτες μου καταρχήν και πρώτα από όλα, πρέπει να αποφασίσουν ποιόν θέλουν για δήμαρχο Ρόδου για την επόμενη 5ετία. Έχουμε ήδη 4 χρόνια δήμαρχο τον Αντώνη Καμπουράκη. Είναι ευχαριστημένοι οι Ροδίτες από την σημερινή δημοτική αρχή;  Υπάρχει έστω και ένας λόγος να τον εμπιστευτούν για άλλα 5 χρόνια; Τι έκανε για το νησί αυτά τα 4 χρόνια; Είμαστε ικανοποιημένοι από την καθαριότητα και την εμφάνιση της πόλης αλλά και του νησιού ; Βελτιώθηκαν κάποια  πράγματα ή έγιναν χειρότερα; Είμαστε ευχαριστημένοι από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια; Είμαστε ευχαριστημένοι από το κυκλοφοριακό χάος που βιώνουμε κάθε μέρα στο κέντρο της πόλης; Μας αρέσει η εικόνα που έχουν οι παραλίες του νησιού; Ο Αντώνης Καμπουράκης είναι ένας δήμαρχος που μπορούσε κάποια στιγμή να τον συναντήσει ένας πολίτης, ένας εκπρόσωπος κάποιου φορέα, ένας πρόεδρος μιας κοινότητας για να τον ενημερώσει για να προβλήματα που αντιμετωπίζει; Η δική μου απάντηση αλλά πιστεύω και η απάντηση των περισσοτέρων είναι φυσικά  ΟΧΙ. Επιπλέον γίναμε όλοι μάρτυρες τους τελευταίους μήνες μιας νέας ΄΄ ηθικής αντίληψης΄΄ περί πολιτικής. Είδαμε επώνυμα και με μακρά πορεία αυτοδιοικητικά στελέχη που μέχρι πρότινος ασκούσαν  στον Αντώνη Καμπουράκη έντονη κριτική να συμπαρατάσσονται μαζί του! Τι είναι αυτό που τους ΄μάγεψε΄ και τους έκανε να προσκυνήσουν και να συμπαραταχθούν μαζί του; Με τέτοιες μεθόδους θέλει να κερδίσει τις εκλογές; Τι είδους ‘συγκολλητική ουσία΄  είναι αυτή που ένωσε όλους αυτούς; Περιμένω πραγματικά με ενδιαφέρον να δω την απάντηση που θα δώσει η κοινωνία της Ρόδου σε αυτά τα θλιβερά φαινόμενα. Συμμετέχω σε αυτή τη μάχη με πάθος και αποφασιστικότητα ενάντια στην ανεντιμότητα, στην φαυλότητα, στην παρακμή και στην υπονόμευση του μέλλοντος του τόπου μας και της νέας γενιάς. Το θεωρώ εν κατακλείδι χρέος μου προς τον τόπο μας και τους συμπολίτες μου να αγωνιστώ για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση και ζητώ με καθαρό βλέμμα την στήριξη των συμπολιτών μου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...