Α. Σαμαράς: "Προς Θεού, δεν είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου"

Μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό έστειλε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή. Τι είπε για τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, την οικονομία και τις νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα
"Δεν θα επιτρέψω η Δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία" διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Ανατροπή", στο Mega.

Αναφερόμενος στη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, απηύθυνε μήνυμα ενότητας λέγοντας ότι το καλύτερο μνημόσυνο στα παιδιά είναι η ενότητα του κόσμου.

"Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και ενότητα και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στον τόπο τους και των ξένων στην Ελλάδα" υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία, μετά τις τρεις δολοφονίες, τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι βαδίζουμε προς εμφύλιο και σημείωσε ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι κατά της βίας.

"Προς Θεού, δεν είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες κατά της βίας", σημειώνοντας ότι αυτό που κάνουν κάποιοι αυτή τη στιγμή είναι να ρίχνουν σπίρτο στην πυριτιδαποθήκη την ώρα που έχουμε δίπλα μας τόσες φωτιές, κοινωνικές, οικονομικές και άλλες.

"Όποιος δεν δείξει ότι κάνει το παν για να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, θα τιμωρηθεί από τον λαό. Ο λαός θα είναι ανελέητος απέναντί του", είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη θεωρία των δύο άκρων, σημείωσε ότι περιμένει από όλα τα κόμματα, να καταγγέλλουν και να απομονώνουν τους ακραίους.

"Υπάρχει η βία, υπάρχει και η ακραία συμπεριφορά"

Ο πρωθυπουργός έκανε τη διάκριση της πράξης βίας από την ακραία συμπεριφορά, τονίζοντας ότι κάποια κόμματα υπερασπίζονται κουκουλοφόρους και καταλήψεις.

"Δεν γίνεται να υπάρχουν βουλευτές που να μπαίνουν στο ναό της Δημοκρατίας και να λένε ότι αισθάνονται μια σιχασιά", είπε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στον Ν. Μιχαλολιάκο.

Μάλιστα, έστρεψε για άλλη μια φορά τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτες οι προτροπές για διαμαρτυρίες στα σχολεία ή στις παρελάσεις.

"Ως πρωθυπουργός εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ να απομονώνει από εδώ και στο εξής να απομονώνει κάθε ακραία συμπεριφορά", είπε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά, παραδέχθηκε ότι είναι καχύποπτος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

"Είχαμε τη βούληση να αντιμετωπίσουμε τη Χρυσή Αυγή"

Σε ερώτηση για το αν, η κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι για να δράσεις χρειάζονται στοιχεία απτά.

"Αυτό που συνέβη, ήθελε τόλμη, πολιτική βούληση και το κάναμε με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Τι ζούμε τόσα χρόνια; Ζούμε με την έννοια του πολιτικού κόστους, ζούμε με την έννοια του ρίσκου. Εγώ είμαι εδώ 15 μήνες, ελέγχω τη Δικαιοσύνη; Να σας το πω έτσι. Μπορούσα να κάνω ένα τηλέφωνο και να πω «Παρακαλώ πείτε τους να τους κρατήσουν; Είδατε δεν συνέβη αυτό τουλάχιστον στην αρχή. Εγώ στην Αμερική βρισκόμουν, είχα εν τω μεταξύ φύγει. Άρα τι είναι αυτό το οποίο λέω; Πήραμε -όχι το ρίσκο μας- έτσι έπρεπε να κάνουμε και το κάναμε άμεσα και αποτελεσματικά. Είναι κάτι, το οποίο δεν συνάδει με αυτά τα οποία συνέβαιναν μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Αυτό λέω", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε εισήγηση για να αντιμετωπιστεί χαλαρά η Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι όποιος δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιός και αρνήθηκε ότι δεν υπάρχει καμία "ακροδεξιά" εισήγηση από τους συμβούλους του.

Ερωτηθείς για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και τη δύναμή της, σημείωσε ότι αυτοί που ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα δεν σημαίνει ότι ασπάζονται τον ναζισμό.

"Ρίζες ναζισμού στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Αυτή είναι μια αντίδραση στα πολύ δύσκολα που περνάει σήμερα ο κόσμος. Με το που θα μειωθεί η ανεργία, αυτό το φαινόμενο θα εξαφανιστεί", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τις παλινωδίες στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι όσοι αντιδρούσαν δεν είχαν ενιαία άποψη, κάτι που αποδείχθηκε και όταν ήρθε το νομοσχέδιο για την άρση χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

"Πρέπει να συμφωνήσουν αυτές οι δυνάμεις μεταξύ τους και έναντι της Χρυσής Αυγής οπότε γινόταν κι αυτή η κουβέντα. Και σας θυμίζω ότι όταν ήρθε πρόσφατα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την άρση της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, εκείνοι οι οποίοι φώναζαν για το αντιρατσιστικό δεν το ψήφισαν καν", είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον κ. Γλέζο και στην κα Κωνσταντοπούλου.

"Σκληρές οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα"

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά.

"Διαπραγμάτευση είναι ότι κατορθώσαμε να κάνουμε το μεγαλύτερο κούρεμα που έχει γίνει ποτέ στον πλανήτη, 146 δισεκατομμύρια, σας θυμίζω ότι έκανε 65 δισεκατομμύρια κούρεμα η Αργεντινή και ακόμα την κυνηγάνε. Και το 146 το πήραμε τελευταία με 1% επιτόκιο, ενώ όταν είχε ξεκινήσει η κρίση με 5,5,%. Το λέω αυτό γιατί διαπραγμάτευση είναι για παράδειγμα και το γεγονός ότι κατορθώσαμε να πάρουμε το ΦΠΑ όπου δεν άφηναν με τίποτα, για την εστίαση μιλάω, να κατεβεί από το 23% στο 13%. Κι αυτό το πετύχαμε", είπε χαρακτηριστικά.

news247

foto nonews news

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...