Αύριο "ζωντανεύει" στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρόδου η Ελληνική Επανάσταση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Δήμος Ρόδου κ η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» διοργανώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου, την δράση η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» που θα «ζωντανέψει» την Ελληνική Επανάσταση  σε όλη την Ελλάδα.              

    Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν, η οποία θα προβληθεί με την τεχνική του projection mapping ταυτόχρονα σε χαρακτηριστικά κτίρια 18 πόλεων.

   Στην πόλη της Ρόδου οι προβολές θα γίνουν στο κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου στην πλατεία Ελευθερίας, θα έχουν διάρκεια 18 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται ανά μισή ώρα από τις 21.30 μέχρι τις 23.30.     Σημειώνεται ότι το εικαστικό περιεχόμενο επενδύεται από μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση, ενώ οι προβολές συνδέονται και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας της πόλης μας και θα ενισχυθούν από μια εγκατάσταση με ατμοσφαιρικά στοιχεία φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο.

 

     Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ η δημιουργία του καλλιτεχνικού αφηγήματος του υλικού και η προσαρμογή του πάνω στα κτίρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.                                                                                                                                                                

    Ένα μοναδικό θέαμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...