Αύξηση του Κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου - Μας αφορά όλους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ξεκίνα την Δευτέρα 7-10-2013  η Αύξηση Κεφαλαίου της

Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου με την παρουσία των τοπικών Αρχών

και των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων

 

 

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 12.30 το μεσημέρι  στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για την  παρουσίαση της Αύξησης Κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, η οποία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Αρ 659/3.10.2013 συνεδρίαση της.

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας κος Γ. Φρονας και ο Γ. Διευθυντής κος Α. Μαγγαφας κάλεσαν όλους τους Δωδεκανησίους να συμμετάσχουν στην αύξηση και τόνισαν την σπουδαιότητα  της ύπαρξης μιας δικής μας τοπικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, ενώ ο κος Π. Γιωργάκης Οικονομικός Σύμβουλος της Τράπεζας, παρουσίασε αναλυτικά τις λεπτομέρειες της Αύξησης Κεφαλαίου. 

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξη τους στην προσπάθεια της Τράπεζας Δωδεκανήσου, οι εξής: Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Τράπεζας κος Βάσος Μηναιδης , οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κκ Β. Υψηλάντης και Δ. Γάκης , ενώ  κ. Μ. Κονσολας, ο Δ. Κρεμαστινός και η κα Μ. Ιατριδη απέστειλαν χαιρετισμό.   Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ι. Μαχαιριδης και ο Χωρικός Αντιπεριφειάρχης Δωδεκανήσου Φ. Χατζηδιακος, ο Δήμαρχος κος Στ. Κουσουρνάς και ο αντιδήμαρχος οικονομικών κος Τσουκαλάς καθώς και οι  εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων Ι. Πάππου, Πρόεδρος Επιμελητήριου Δωδεκανήσου, Ι. Γρύλλης , Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου,  Μ. Μιχαήλ, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου,  Α. Καμπουράκης, Πρόεδρος Ε.Ξ.Ρ. και Συνδέσμου Ενώσεων Ξενοδόχων Δωδεκανήσου,   Π. Καραγιάννης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου, Ι. Κακλιός, Πρόεδρος  Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Δωδεκανήσου.

 

  • Η αύξηση χωρίζεται χρονολογικά σε δύο περιόδους.
  • Από 07-10-2013 έως 18-10-2013 θα ασκήσουν τα προτιμησιακά τους δικαιώματα οι συνεταίροι που έχουν αγοράσει και εξοφλήσει πλήρως τις συνεταιριστικές τους μερίδες μέχρι και την 30  Σεπτεμβρίου 2013
  • Από,19-10-2013  έως 31-10 -2013 όσα δικαιώματα δεν έχουν ασκηθεί θα παραγραφούν και οι μερίδες που αντιστοιχούν σε αυτά θα διατεθούν με σειρά χρονικής προτεραιότητας σε παλαιούς και νέους συνεταίρους που επιθυμούν να αγοράσουν συνεταιριστικές μερίδες
  • Οι νέες μερίδες θα διατίθενται στην τιμή των 18,50€  σε όλη την διάρκεια της αύξησης του συνεταιριστικού κεφαλαίου. Από την επόμενη της λήξης της αύξησης ή της τυχόν παράτασης αυτής και μέχρι την 31/12/2013, η τιμή διάθεσης της μερίδας θα παραμείνει στα 27,50 €.
  • Η αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου, για τους παλαιούς συνεταίρους  (που έχουν αγοράσει και εξοφλήσει πλήρως τις συνεταιριστικές τους μερίδες μέχρι και την 30  Σεπτεμβρίου 2013.) θα γίνει με προτιμησιακό δικαίωμα 3 νέων μερίδων για 4 παλαιές που κατέχει ο συνεταίρος, μετά  το spliot /διαίρεση της μερίδας.
  • Οι εγγραφές θα γίνονται σε όλα τα Καταστήματα της Τράπεζας.

 

Όλοι οι συνεταίροι της Τράπεζας θα παραλάβουν εντός των προσεχών ημερών ονομαστική επιστολή με το ενημερωτικό υλικό της Αύξησης Κεφαλαίου και με τα σχετικά έγραφα για την άσκηση ή την μεταβίβαση των προτιμησιακών τους δικαιωμάτων.

Το Ενημερωτικό Δελτίο καθώς και όλα τα σχετικά έντυπα θα διατίθενται από Δευτέρα 07-9-2013 στα 19 καταστήματα της Τράπεζας και θα είναι επίσης διαθέσιμα στην ιστοσελίδας της Τράπεζας www.bankdodecanese.gr καθώς και στην ιστοσελίδας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

 

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στην  Κάλυμνο την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013  και στην ΚΩ, την Τέταρτη 9 Οκτωβρίου,  ώρα 19.00 στα κατά τόπους γραφεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...