Αφιέρωμα στην Ιαπωνία από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο πραγματοποιώντας έναν από τους καταστατικούς του στόχους που είναι η γνωριμία με άλλες χώρες και άλλους λαούς επέλεξε την Ιαπωνία, μια χώρα «που έρχεται από το παρελθόν και από το μέλλον» για την οποία οργανώνει ειδικό αφιέρωμα μέσα από το οποίο θα μας παρουσιάσει    αυτήν την ενδιαφέρουσα χώρα της Άπω Ανατολής, την γνωστή και σαν Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Η εκδήλωση αυτή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας και οργανώνεται με την στήριξη του Δήμου Ρόδου και ειδικότερα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, στις 11.00 π.μ. στο «Νεστορίδειο Μέλαθρο», στην παλαιά αίθουσα (είσοδος από Πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου – 100 Χουρμαδιές) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή μιας σύντομης ταινίας που θα είναι μια πρώτη επαφή με την Ιαπωνία του σήμερα και του χθες.

Στη συνέχεια η κα Mao Shimizu, 3η Γραμματέας της Πρεσβείας, υπεύθυνη για πολιτικά, οικονομικά και εθιμοτυπικά θέματα είναι η επιτετραμμένη της πρεσβείας η οποία θα κάνει την παρουσίαση της χώρας της στα Ελληνικά. Η ίδια μας λέει: «Η Ιαπωνία είναι μια μακρινή χώρα που απέχει από την Ελλάδα περισσότερο από 10 ώρες αεροπορικώς και με ενδιάμεσο σταθμό. Πώς είναι η χώρα αυτή, πώς ζουν οι Ιάπωνες; Στην ομιλία μου με θέμα «Η θέση της Ιαπωνίας στον σύγχρονο κόσμο» θα προσπαθήσω να κάνω μια γενική παρουσίαση από τον παραδοσιακό πολιτισμό μέχρι το σύγχρονο lifestyle της Ιαπωνίας».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης η συμπολίτισσά μας κα Αγγελική - Ukako Βασιλείου, διακοσμήτρια, θα μιλήσει με θέμα «Το κιμονό» και θα μας εξηγήσει τα είδη και τις χρήσεις του ωραίου αυτού παραδοσιακού ενδύματος.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα εκτεθούν ένα ολομέταξο, ολοκέντητο uchikake, δηλ. το παραδοσιακό γυναικείο Ιαπωνικό νυφικό παλτό, το οποίο έθεσε στην διάθεση του Σπιτιού της Ευρώπης η Ιαπωνική Πρεσβεία και ένα ωραιότατο, επίσης ολομέταξο και κεντημένο κιμονό που ευγενικά παραχώρησε για την εκδήλωση η κα Αγγελική-  Ukako Βασιλείου.

Στη συνέχεια ο Αθλητικός Σύλλογος SHΟΤΟΚAN της πόλης μας, θα πραγματοποιήσει μια επίδειξη των  Ιαπωνικών πολεμικών τεχνών και ιδιαίτερα του καράτε.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Νίκος Θυρής, ευγενικά θα προσφέρει παραδοσιακό sushi και sashimi για να δοθεί στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από Ιαπωνική κουζίνα.

Στον χώρο  της Πλατείας Γαβριήλ Χαρίτου (100 Χουρμαδιές), μπροστά στο Μουσείο, ο κ. Μιχάλης Χατζηκωσταντάκης και το Κέντρο Δικύκλου Motomike, ένας από τους χορηγούς της εκδήλωσης, θα παρουσιάσει τα πιο πρόσφατα μοντέλα της κορυφαίας ιαπωνικής εταιρείας YAMAHA.

Μη χάσετε αυτήν την πρωτότυπη αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση και γνωρίστε αυτήν την ενδιαφέρουσα προηγμένη αλλά και ταυτόχρονα παραδοσιακή χώρα της Άπω Ανατολής. 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...