Αυτοδυναμία Μέρκελ δείχνουν τα νεότερα στοιχεία

Κερδίζει έδαφος το σενάριο της απόλυτης πλειοψηφίας για την Αγκελα Μέρκελ. Η νεότερη επεξεργασία των εκλογικών δεδομένων από τα exit poll δίνουν στην Αγκελα Μέρκελ ακόμη και οριακή αυτοδυναμία στη γερμανική Βουλή. Εάν η πρόβλεψη επαληθευθεί, θα είναι η πρώτη φορά μετά το 1957 που οι Χριστιανοδημοκράτες θα έχουν κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία.
Αυτοδυναμία Μέρκελ δείχνουν τα νεότερα στοιχεία

Τα πρώτα exit poll που δημοσιοποιήθηκαν αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες (στις 7 μμ ώρα Ελλάδας) έθεσαν οριακά εκτός Βουλής τους Φιλελεύθερους του Φίλιπ Ρέσλερ, τον μέχρι σήμερα δεύτερο πόλο του κυβερνητικού συνασπισμού, διαγράφοντας ως πιθανό τον «μεγάλο» συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες του Περ Στάινμπρουκ που υπέστησαν πάντως βαριά ήττα.

    Το 1ο exit poll του κρατικής τηλεόρασης (ARD)

        CDU/CSU (Χριστιανοδημοκράτες): 42%
        SPD (Σοσιαλδημοκράτες): 26%
        FDP (Ελεύθεροι Δημοκράτες): 4,7%
        Grüne (Πράσινοι): 8%
        ΑfD (Ευρωσκεπτικιστές): 4,9%
        Piraten (Πειρατές): 2,5%
        Die linke (Αριστερά): 8,5%

Η αναθεωρημένη εκδοχή των exit poll επιβεβαίωσε μεν την έξοδο από τη Βουλή των Φιλελευθέρων έθεσε όμως σε τροχιά αυτοδυναμίας την Αγκελα Μέρκελ

Μέρκελ: Σούπερ αποτέλεσμα
Μιλώντας περίπου μία ώρα μετά τη δημοσιοποίηση των προγνώσεων η Αγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για «σούπερ αποτέλεσμα» και υποσχέθηκε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει άλλα τέσσερα επιτυχημένα χρόνια για τη Γερμανία (δείτε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις της)

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσία, μεγαλύτερη ήταν η προσέλευση των γερμανών ψηφοφόρων στις φετινές ομοσπονδιακές εκλογές συγκριτικά με τις αντίστοιχες του 2009.

Μέχρι τις 3 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) περίπου το 41,4% των ψηφοφόρων είχε προσέλθει στις κάλπες, ενώ το 2009 την ίδια ώρα το ποσοστό έφτανε στο 36,1% και το συνολικό στο 70,8.

EΘΝΟΣ.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...