Αυτές είναι οι τελικές ρυθμίσεις για τους υπαλλήλους στο Δημόσιο

Υπερψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο στο οποίο προβλέπονται οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, από τις συνολικά 15.000 που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στη συμφωνία με την Τρόικα.

Έτσι, από σήμερα, οι δημοτικοί αστυνομικοί βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Όσοι από αυτούς έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο παραμένουν στους δήμους, ενώ όσοι από αυτούς προσλήφθηκαν με πρόγραμμα ΑΣΕΠ θα μετακινηθούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η σχετική ρύθμιση προβλέπει:

«Οι διαδικασίες ΑΣΕΠ και ειδικά ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, η διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας η οποία διενεργείται εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μοριοδοτούνται επιπρόσθετα κατά την αποτίμηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και κατά την επιλογή των υπαλλήλων για να εξέλθουν από το καθεστώς της κινητικότητα».

Επίσης σύμφωνα με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής «εξαιρούνται από τη κινητικότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων». Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίζει πως «οι Δήμοι αυτοί είναι κατά βάση μικρά νησιά».

Για τους σχολικούς φύλακες που μπαίνουν στην κινητικότητα, προβλέπονται:

- αναγνώριση πενταετούς συνταξιοδοτικού χρόνου

- δυνατότητα μετά την κινητικότητα να συνιστούν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, με τους οικείους Δήμους.

Σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς των τομέων υγείας των Τεχνικών Λυκείων, αυτοί που θα μπουν σε πρόγραμμα Κινητικότητας θα μετακινηθούν σε νοσοκομεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τέλος, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Τετάρτη προστέθηκαν στο πολυνομοσχέδιο οι εξής ρυθμίσεις:

-Αυξάνεται στις 12.000 ευρώ, από τις 6.000 ευρώ, που ήταν, το όριο του ετήσιου εισοδήματος για να εξαιρεθεί από τη κινητικότητα δημόσιος υπάλληλος που είναι προστάτης ανάπηρου τέκνου ή της συζύγου του.

-Το ίδιο χρηματικό όριο (12.000 ευρώ) ισχύει πλέον και για την περίπτωση της γονικής μέριμνας τέκνου.

- Προστέθηκε στις εξαιρέσεις από τη κινητικότητα και ο δικαστικός συμπαραστάτης, δυνάμει δικαστικής απόφασης.

- Ορίζεται ρητώς ότι κατά τη διάρκεια της κινητικότητα ο δημόσιος υπάλληλος εξακολουθεί να παραμένει ασφαλισμένος.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...