Ασθενοφόρα Καρπάθου, οι φιλέλληνες ελπίζουν στον Παπούλια...Του Μανώλη Δημελλά

Δεν είναι είδηση ο αδιάφορος και παγωμένος μηχανισμός του δημοσίου. Γνωρίζουμε βαθιά μέσα στο πετσί μας, τι είναι να πηγαινόερχεσαι και να παλεύεις με μια απρόσωπη υπηρεσία.

Οι λιγοστοί πια εργαζόμενοι σίγουρα δεν φταίνε, οι προϊστάμενοι έχουν, όπως πάντα, δίκιο και τα ΦΕΚ μιλάνε ξεκάθαρα.

Κακόμοιρος όποιος έπεσε στον ιστό τέτοιας κεντήστρας αράχνης!

Οι λύσεις ήταν πάντα τα παραθυράκια, αρκεί να είναι ανοιχτά για σένα και να χωράς μήπως και τρυπώσεις!

Κι αν στη μεγαλούπολη χάνεις το λογαριασμό από τη παραφροσύνη, στους μικρούς τόπους φαίνεται όλος ο χορός της αδικίας και της αδιαφορίας.

Στο δικό μου, μικρό τόπο, πάνω στην άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου, τη Κάρπαθο, μια ιστορία αθεράπευτης τρέλας δεν έχει σταματημό, και μάλιστα μετά τα τελευταία νέα ακόμη και οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς αρχίζουν να αναρωτιούνται.

Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια, από τότε που κάποιοι φίλοι, λάτρεις της Καρπάθου, από την Ολλανδία και τη Γερμανία, είδαν τα αθεράπευτα προβλήματα στην υγεία και χάρισαν δύο υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στο Δήμο του νησιού.

Ο γολγοθάς των νοσοκομειακών οχημάτων ξεκινά από τη στιγμή που πρέπει να εκτελωνιστούν, δηλαδή κάποιος να πληρώσει, για να φορέσουν τις Ελληνικές πινακίδες. Ο Δήμος Καρπάθος τα παραχωρεί, στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου υγείας. Βγάζει κάθε χρέος από πάνω του και ξενοιάζει.

Η ιστορία πάει πίσω, κάπου στο Νοέμβρη του 2011, από τότε όλοι περιμένουν, χωριά ολόκληρα, αναρωτιούνται κάθε τόσο, και το μπαλάκι από τη Ρόδο ταξιδεύει στην απρόσωπη  Αθήνα, χάνεται στο πέλαγος. Κάθε τόσο ένα ξαφνικό, αναπάντεχο ατύχημα, γίνεται αφορμή, το θέμα των νοσοκομειακών επιστρέφει στο νησί και βαρά κατακέφαλα όλους τους εμπλεκόμενους που βγάζουν θαρρετά και πάλι την ουρά τους απέξω.

Μα δεν είναι δικό μας θέμα, είναι τα χρήματα, περίπου 15.000 ευρώ, που δεν υπάρχουν για να εκταμιευτούν!

Μόλις πριν από λίγες μέρες, πέρασε επιτέλους τροπολογία και ο εκτελωνισμός τέτοιων οχημάτων θα είναι επιτέλους ατελής. Όμως μην βιάζεστε. Να, που η τελωνιακή υπηρεσία έχει τον άσσο στο μανίκι, ναι είναι ατελή, αλλά ποιός θα πληρώσει το ΦΠΑ; η υπόθεση των ασθενοφόρων μεταμορφώνεται αργά και σταθερά σε τραγική.

Είδε και αποείδε ο Όλλανδος φιλέλληνας Alex Van Der Wegen με την αδιαφορία, την αναλγησία του Ελληνικού δημοσίου και ξεκίνησε τα γράμματα και της εκκλήσεις στον πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Μήπως ο πρώτος πολίτης της χώρας μας, ο κ. Παπούλιας, δείξει αληθινό ενδιαφέρον, αφού κανένας δεν ακούει ή δεν θέλει να ακούσει.

Μα κανένας δεν φαίνεται υπεύθυνος, για την εγκληματική αδιαφορία των εγκαταλελειμμένων ασθενοφόρων, στην Αμφιάλη του Πειραιά.  Έτσι ο Ολλανδός τραβάει γραμμή για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και αν δεν βρεί άκρη, είναι αποφασισμένος, θα προσπαθήσει να ενημερώσει όλη την Ευρώπη, για τα χαϊρια και τα καλιμέντα μας.

Για να γίνει ακόμη μεγαλύτερη η ξεφτίλα μας σε όλο τον πλανήτη.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για τρομοκράτες, θα συνεχίσουμε να πνιγόμαστε μέσα σε απόνερα καταστροφολογίας, και όποιος τολμήσει να μη συμφωνεί μαζί μας, ε τότε είναι σίγουρο, θα πρόκειται για ανόητο φασίστα!

 Manolis Dimellas

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...