Αρνητική η κυβέρνηση στην τροποποίηση του Π.Δ. για τα επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικών και αρχιτεκτόνων που είχε ζητήσει ο Μάνος Κόνσολας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     9 Απριλίου 2019-ΘΕΜΑ: «Αρνητική η κυβέρνηση στην τροποποίηση του Π.Δ. για τα επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικών και αρχιτεκτόνων που είχε ζητήσει ο Μάνος Κόνσολας»

-Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο τροποποίησης του Π.Δ. 99/2018 για τα επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικών και αρχιτεκτόνων.

Στην απάντησή του, με αφορμή τη σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, ο κ. Υπουργός, καθιστά σαφές ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε τροποποίηση.

Ο κ. Κόνσολας είχε επισημάνει ότι το συγκεκριμένο Π.Δ., ουσιαστικά, στρέφει τη μία επαγγελματική ομάδα εναντίον της άλλης και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικών και αρχιτεκτόνων.

Επισήμανε, μάλιστα, τις εξής στρεβλώσεις:

- Το Π.Δ. αναγνωρίζει οριζόντια επαγγελματικά δικαιώματα, τα οποία δεν συνδέονται με το γνωστικό αντικείμενο σπουδών.

- Αντί να υπάρχει διαχωρισμός επαγγελματικών δικαιωμάτων για τις κατηγορίες Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων Μηχανικών ή και άλλων ειδικοτήτων, δημιουργούνται επικαλύψεις.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με τους συλλόγους για την τροποποίηση και ανάκληση διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος 99/2018, από τη στιγμή που διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...