Αργυρό και Χάλκινο μετάλλιο στην 1η Ολυμπιάδα αθλητικής Ρομποτικής για τους Ροδίτες μαθητές της Anosis Robotics Academy

Αργυρό και Χάλκινο μετάλλιο στην 1η Ολυμπιάδα αθλητικής Ρομποτικής για τους Ροδίτες μαθητές της  Anosis Robotics Academy.

Η Anosis Robotics Academy συμμετείχε  στο μεγαλύτερο ρομποτικό γεγονός της χώρας μας για το 2023, την 1η  Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής «MINOAN ROBOT-SPORTS COMPETITION GLOBAL OLYMPIAD» που πραγματοποιήθηκε 7-10 Απριλίου 2023 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν πάνω από 2500 παιδιά, από 31 χώρες! Στο διαγωνισμό τα παιδιά έπρεπε να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και προγραμματίσουν το δικό τους Αθλητή-Ρομπότ με σκοπό να διαγωνιστούν σε 16 αθλητικές κατηγορίες. Μηχανισμοί, κινητήρες, πλακέτες και τα μυαλά των μικρών και μεγάλων «μηχανικών» θα πρέπει να συγχρονιστούν στους ρυθμούς του ποδοσφαίρου, της πάλης, του ράλι, του μαραθωνίου, του δρόμου μετ’ εμποδίων, της κωπηλασίας, της σκοποβολής, της τοξοβολίας, της σκυταλοδρομίας κ.ο.κ.

Η ομάδα της «Anosis Robotics Academy» κατέβηκε στην Ολυμπιάδα με αρχηγό αποστολής την Χατζηνικόλα Φλώρα και  προπονητές τους καθηγητές πληροφορικής Καρπάθιο Γαβριήλ και Κοτλίδα Μαρία. Τα  παιδιά που συμμετείχαν ήταν:

  1. ΑΜΥΓΔΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
  2. ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΣΤΕΡΓΟΣ
  3. ΓΙΑΛΛΟΥΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  4. ΓΙΑΛΟΥΣΗ ΛΥΔΙΑ
  5. ΓΟΥΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
  6. ΓΟΥΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
  7. ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  8. ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  9. ΚΑΤΣΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
  10. ΛΑΜΠΡΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  11. ΛΙΑΜΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
  12. ΜΑΓΑΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
  13. ΝΕΣΦΥΓΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  14. ΣΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  15. ΣΠΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
  16. ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
  17. ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
  18. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
  19. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Η ομάδα «ANOSIS ROBOTICS 5» με τα παιδιά Αριστείδου Στέργο και Σπανό Γεώργιο πήραν την 2η θέση στο Ποδόσφαιρο ενώ η  Ομάδα «ANOSIS ROBOTICS 1» με τα παιδιά Καλούδη Γιώργο και Χαντζιάρα Άγγελο πήραν την 3η θέση στο Ποδόσφαιρο

Όλοι οι  συμμετέχοντες των ομάδων μας πήραν πολύ καλές θέσεις και διακρίσεις κοντά στα μετάλλια στα αθλήματα του Ποδοσφαίρου και της Πάλης που συμμετείχαν.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλα τα παιδιά που εκπροσώπησαν επάξια την Ρόδο μας και την ακαδημία μας στην 1η  Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής «MINOAN ROBOT-SPORTS COMPETITION GLOBAL OLYMPIAD» . Ιδιαίτερη αναφορά στους προπονητές, γονείς και συνοδούς που στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες και τους στόχους των παιδιών. Θερμά συγχαρητήρια και στους διοργανωτές «Hero Hellenic Educational Robotics Organization» που μας χάρισαν αυτή την υπέροχη και μοναδική εμπειρία!!!

Εμείς, η οικογένεια της ANOSIS Robotics Academy δεσμευόμαστε ότι με τον ίδιο ζήλο και όρεξη παραμένουμε προσανατολισμένοι στην πολύπλευρη, βιωματική εκπαίδευση των παιδιών μας και τη συμμετοχή τους σε πολλούς διαγωνισμούς Ρομποτικής, όπου μέσω των μαθησιακών ψυχαγωγικών εμπειριών αποκτούν πολλαπλά γνωσιακά εφόδια στην Εκπαιδευτική Ρομποτική καθώς και κοινωνικές δεξιότητες.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...