Από το Success στο Fail story - Του Μανώλη Δημελλά

Γνωστοί και φίλοι είχαν τρελάνει το ηλικιωμένο ζευγάρι με τα καλά της Καρπάθου. Το είχαν αποφασίσει, το καλοκαιράκι θα έπαιρναν αεροπλάνα και θα ξεχύνονταν στο μαγικό eλληνικό νησάκι.

Ο καιρός κύλησε και στο τέλος του Ιούλη ετοιμάστηκαν για τις διακοπές.

Η σύζυγος ξαφνικά αρρώστησε, όμως ο Ολλανδός παθολόγος, δεν έβλεπε κανένα λόγο ανησυχίας. Στον καθαρό αέρα και στη θάλασσα όλα θα περνούσαν.

Οι πρώτες μέρες κύλησαν σα μέλι, μπάνια και ξεκούραση. Τα εγγόνια παρέσυραν τη γιαγιά, αλλά κι εκείνη δεν ήθελε πολύ για να ξεμυαλιστεί.

Στις 5 Αυγούστου η ηλικιωμένη αρρώστησε, κατέβηκε στη πισίνα αλλά ήταν σε κακή κατάσταση. Αμέσως τηλεφώνησαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, αλλά οδηγός δεν υπήρχε και το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο.

Ο ιδιωτικός γιατρός που στο μεταξύ, είχε φτάσει, δεν έβλεπε καλά τα πράματα, έπρεπε επειγόντως η γυναίκα να μεταφερθεί για νοσηλεία.

Οι υπόλοιποι τουρίστες του ξενοδοχείου, τη φόρτωσαν, αφού έκαναν μια ξαπλώστρα φορείο, σε κλειστό φορτηγάκι και τη μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Οι επόμενες σκηνές ταιριάζουν σε τραγωδία, οι γυναίκα όλο και χειροτέρευε, ενώ στις επίμονες εκκλήσεις του ξενοδοχείου, για να δοθεί μια λύση, ακουγόταν από το γραφείο, του Κέντρου Υγείας:

Σιγά μην πεθάνει, με ένα πόνο στη κοιλιά δεν πέθανε κανείς…σιγά μην πεθάνει…

….Λίγο αργότερα η ηλικιωμένη Ολλανδή πέθανε…

Μέσα σε δύο ώρες η πρεσβεία κανόνισε να μεταφερθεί η σωρός της για νεκροψία στη Ρόδο και από εκεί να ταξιδέψει στην πατρίδα της για να ταφεί.

Αντίθετα, εμείς περιμένουμε νεκροψίες, πορίσματα θανάτου ενώ ψάχνουμε θύμα, κάποιο κορόιδο ή ελπίζουμε σε μια παλιά αρρώστια, για να χρεώσουμε το πρόβλημα.

Το χειμώνα από τη συχνότητα του Μεγάλου Καναλιού και τη δημοσιογράφο Ειρήνη Ανδρουλάκη παρουσιάστηκε ακόμη μια φορά το πρόβλημα του νησιού όμως κανένας δεν άκουσε.

Από τη μια η έλλειψη γιατρών, από την άλλη τα κενά στο υπόλοιπο προσωπικό και φυσικά σε οδηγούς, προκαλούν εντάσεις και καθημερινές αντιδικίες.

Για να μην ξεχνώ το ρεζερβουάρ του ασθενοφόρου που γεμίζει με ρεφενέ από τους κατοίκους, μάλιστα έπεσε ιδέα να βγάλουν λοταρία ψάρια για να μαζέψουν περισσότερα χρήματα και για τις υπόλοιπες ανάγκες.

Η διοίκηση από τη Ρόδο δίνει τη συμβουλή «Βολευτείτε όπως μπορείτε» , έτσι και οι γιατροί και η διοικούσα επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα σαν κυματοθραύστης, να μην βγαίνουν στην επιφάνεια, προσοχή όμως να μην κακοκαρδίσουμε κανένα, κυρίως ανάβει κεριά, για να μην έχει στραβές και ανάποδες μέρες και να μην αρρωσταίνει κανένας.

Στο νησί της άγονης γραμμής συνεχίζουν τις διακοπές τους μερικές χιλιάδες ντόπιων και αλλοδαπών παραθεριστών, μερικοί υποψιασμένοι μετρούν και το βήμα τους, φοβούνται μην τύχει κάτι λάθος και πάνε άκλαφτοι.

Κρύβε λόγια, θα μου πεις, δεν κάνει να λες τέτοια πράματα,

φίλε μαζέψου, βλάφτεις τον τουρισμό, άσε να δουλέψει ο κοσμάκης,

ας συμβεί και κάτι βρε αδερφέ, φτάνει να είναι κάποιοι άλλοι οι άτυχοι…

aixmi.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...