Από πότε η τεκμηριωμένη κριτική «βαπτίζεται»  προσπάθεια πόλωσης και διχασμού - Απάντηση της παράταξης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ στο πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδ/σου

Από πότε η τεκμηριωμένη κριτική «βαπτίζεται»  προσπάθεια πόλωσης και διχασμού

-Απάντηση της παράταξης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ στο δελτίο τύπου του προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

 

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με δημόσια τεκμηριωμένη ανακοίνωση γνωστοποίησε πρακτικές που δε συνάδουν με το θεσμικό ρόλο του φορέα μας και απαξιώνουν τη λειτουργία του. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου θεώρησε σκόπιμο όχι μόνο να μην απαντήσει επί της ουσίας των όσων τέθηκαν από την παράταξή μας, αλλά προχώρησε με την ανακοίνωσή του σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον μας,  με προφανή στόχο τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.

Υπενθυμίζουμε τα θέματα που θέσαμε και δεν απαντήθηκαν:

  1. Δεν υπήρξε ενημέρωση στη διοίκηση του ΤΕΕ για «προγραμματισμένη συνάντηση» στο Δήμο Λέρου, παρά το γεγονός ότι και στο παρελθόν έχουμε ζητήσει κατ΄επανάληψη το αυτονόητο, δηλαδή να λαμβάνουμε γνώση για αντίστοιχες συναντήσεις πριν τη διενέργειά τους και όχι εκ των υστέρων από τα τοπικά ΜΜΕ.
  2. Για ποιο λόγο στη συνάντηση μετείχαν  συνάδελφοι  που συμπτωματικά είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιό του στις επικείμενες εκλογές στις 3 Νοεμβρίου. Η συνάντηση ενώ θεωρητικά ήταν θεσμική, επί της ουσίας μετατράπηκε σε προεκλογική παραταξιακή συνάντηση, με σαφή μνεία μάλιστα για τις εκλογές του ΤΕΕ.
  3.  Γιατί υπήρξε  απόκρυψη από τον νυν πρόεδρο της παραίτησής του από το αξίωμα, με έγγραφό του που κατατέθηκε  στο Πρωτοδικείο Ρόδου στις 18-06-2019 (προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου στις Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου)  για το οποίο λάβαμε γνώση  μία εβδομάδα αργότερα (25-06-2019)  με fax  από το Πρωτοδικείο Ρόδου.

Μέσα από την ανακοίνωση του προέδρου προκύπτουν και τα ακόλουθα :

Στο «ενωτικό» κατά τα λοιπά κείμενό του, προκύπτει ότι υπάρχει σαφής  διαχωρισμός των συναδέλφων που μετέχουν στα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Αναφέρει μάλιστα ότι εάν τα έξοδα μετακίνησης καλύπτονται από τον ίδιο μπορεί να κάνει ότι συναντήσεις επιθυμεί  «χωρίς την υποχρεωτική συγκατάθεση της αντιπολίτευσης» . Με άλλα λόγια εάν ο πρόεδρος πληρώνει από την τσέπη του μπορεί να κάνει ότι συναντήσεις επιθυμεί, σαφές δείγμα της αντίληψης που έχει για τη δημοκρατική λειτουργία του φορέα μας.

Επίσης αποτελεί καινοφανή πρακτική για επιστημονικό φορέα τα ηχογραφημένα πρακτικά των συνεδριάσεων Αντιπροσωπείας που τηρούνται για να διευκολύνουν το γραμματέα  ως προς την τήρηση των πρακτικών,  να χρησιμοποιούνται  ως εργαλείο απειλής για δημόσια χρήση με το επιχείρημα ότι περιέχουν «απρεπείς χαρακτηρισμούς».

Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις που υπερψήφισαν την εκλογή του νυν προέδρου το Δεκέμβριο του 2018 και τον Ιούλιο του 2019 να τοποθετηθούν εάν συμφωνούν με τις ανωτέρω πρακτικές που μας προσβάλλουν ατομικά και συλλογικά και εάν ο διαμερισμός της θητείας του προέδρου λειτούργησε τελικά θετικά για το φορέα μας.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έχει αποδείξει έμπρακτα τη συνεργασία και τη στήριξη προς όλους τους μηχανικούς καθώς και την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών μέσα από τα θεσμικά όργανα του ΤΕΕ τα οποία υπηρετεί.

Τέλος δηλώνουμε προκαταβολικά ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε με άλλη ανακοίνωση επί του θέματος. Οι συνάδελφοι πιστεύουμε ότι έχουν ενημερωθεί επαρκώς και μπορούν πλέον να εξάγουν τα συμπεράσματά τους.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...