Αποχωρούν οι εθελοντές από τον προσφυγικό καταυλισμό στη Ρόδο λόγω της αδιαφορίας του Δήμου

Την απόφαση του ν’ αποχωρήσει από τον άτυπο προσφυγικό καταυλισμό που λειτουργεί από το Δήμο Ρόδου στα παλιά σφαγεία, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος των CBερ Ντίνος Μαντικός, παρουσία του ιατρού, πρώην νομάρχη Δωδεκανήσου, Σάββα Καραγιάννη, που έχει περιθάλψει εκατοντάδες πρόσφυγες όλων των ηλικιών που φιλοξενήθηκαν εκεί.
Ο Ντίνος Μαντικός έκανε αναδρομή στη λειτουργία του καταυλισμού που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2015 με τους πρώτους πρόσφυγες που έφθασαν στη Ρόδο, για να καταλήξει στη σημερινή κατάσταση την οποία περιέγραψε με μελανά χρώματα. Σύμφωνα με τον ίδιο στον καταυλισμό δεν υπάρχουν πια τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους φιλοξενούμενους, υπάρχει πρόβλημα με τα λύματα και τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται και ο ίδιος απειλήθηκε με προσωποκράτηση όταν εξέθεσε την κατάσταση σε δημόσιο λειτουργό.
«Έχω κουραστεί και ακούω σχόλια που με πικραίνουν, γιατί κάποιοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι είμαστε εκεί χωρίς να πληρωνόμαστε ή ότι είμαστε εκεί χωρίς να υποστηρίζουμε κάποιους δημοτικούς άρχοντες. Εμείς τον εθελοντισμό τον έχουμε στην καρδιά μας και το «ευχαριστώ» το πήραμε από τους πρόσφυγες που πέρασαν από τη Ρόδο» είπε, χωρίς να κρύψει τη συγκίνηση του.

ert.gr

foto-skyrodos

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Ως τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλει να αποτίσει η Πολιτεία στο πρόσωπο του Δημήτρη Κρεμαστινού...
Ο Μανώλης Σαββής είναι ο νέος Διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο,...
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-Πολιτικός χρόνος, αμφίσημη πολυσυζητημένη έννοια, νεολογισμός; επικοινωνιακό...
Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...