Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Τον αποτροπιασμό του στη Βουλή εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης και τ.Υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού,  για τα όσα ακούγονται να λαμβάνουν χώρα στη Νίσυρο και έχουν ως παράλληλο αποτέλεσμα τον κίνδυνο να μείνει το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού χωρίς αρχαιοφύλακα. Παραλλήλως ο Δωδεκανήσιος βουλευτής ζήτησε  την άμεση παρέμβαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για να μην μείνει το αρχαιολογικό μουσείο της Νισύρου χωρίς αρχαιοφύλακα. Η τοποθέτηση του κ. Νικητιάδη έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Δωδεκανήσου προς την Υπουργό Πολιτισμού με θέμα την κρατική ταλαιπωρία των οικοπεδούχων στο Χαράκι της Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στη Βουλή ο κ. Νικητιάδης αναφερόμενος στο ζήτημα του αρχαιολογικού μουσείου της Νισύρου σημείωσε : «θέλω, κυρία Υπουργέ, επειδή κατάγομαι από τη Νίσυρο, να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για ό,τι ακούμε πως συμβαίνει στο νησί. Θεωρώ ότι με όσα έχουν ακουστεί -βεβαίως μηδενί δίκην δικάσεις, αλλά η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης- εκτιμώ ότι αυτός ο άνθρωπος δεν πρόκειται να επανέλθει ποτέ στη Ρόδο, ακόμη κι αν εξελιχθούν τα πράγματα, όπως θα τα ήθελε ο ίδιος. Άρα, επαναφέροντας εκείνο που σας είχα πει και στην τοποθέτησή μου, κατά τη συζήτηση του τελευταίου νομοσχεδίου, φροντίστε να καλύψουμε το κενό με έναν αρχαιοφύλακα, ώστε να μη μείνει κλειστό το Μουσείο της Νισύρου».

Από την πλευρά της η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη απαντώντας στον κ. Νικητιάδη τόνισε «για το θέμα της Νισύρου, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης που να μην καταδικάζει αυτές τις ασελγείς και αποτρόπαιες πράξεις, εφόσον τα πράγματα είναι έτσι όπως καταγγέλλονται. Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που όταν ήρθε η πρώτη καταγγελία στο Υπουργείο στις 18 Απριλίου του 2024, προχθές δηλαδή, ο συγκεκριμένος αρχαιοφύλακας ετέθη σε αναστολή καθηκόντων και εγώ διέταξα ΕΔΕ από την αρμόδια γενική διευθύντρια, προκειμένου να δει κανείς τι μπορεί να καταλάβει περισσότερο.

Η καταγγελία της 18ης Απριλίου ήταν η πρώτη καταγγελία που ήρθε στο Υπουργείο Πολιτισμού, διότι ακούω διάφορα, όπως ότι υπήρχαν καταγγελίες και ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη κ.λπ. Αυτοί οι οποίοι τα λένε θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από εμένα και αυτό είναι κάτι που ξεκαθαρίζω.

Επίσης, θα ήθελα να πω ότι και εμένα με ενδιαφέρει η Νίσυρος να μη βρεθεί το καλοκαίρι χωρίς φύλακα. Γι’ αυτό έχουν δοθεί οι απαραίτητες εντολές και διευκολύνσεις στον αρμόδιο έφορο αρχαιοτήτων, ώστε να βρεθεί ο φύλακας ή οι φύλακες οι οποίοι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν το Μουσείο της Νισύρου, γιατί δεν πρέπει να μείνει κλειστό, εξαιτίας της συμπεριφοράς αυτού του ανθρώπου που σε κάθε περίπτωση είναι καταδικαστέα».

 

https://youtu.be/ux1tV_6Dt1I

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...