Αποτελεσματικές οι συναντήσεις του Δημάρχου Ρόδου στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Αποτελεσματικές οι  συναντήσεις του Δημάρχου Ρόδου στην Αθήνα
-Υπό την σκιά των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις σήμερα στην Αθήνα, για σημαντικά ζητήματα του Δήμου και του νησιού της Ρόδου γενικότερα.
-Υπουργείο Πολιτισμού
Το μείζον θέμα της υπογραφής της νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Ρόδου και υπουργείου Πολιτισμού για τη Μεσαιωνική Πόλη, συζήτησε διεξοδικά ο δήμαρχος με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, παρουσία του βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη  Υψηλάντη. Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα  για να προχωρήσουν όλα τα έργα αναβάθμισης της Μεσαιωνικής Πόλης. Ο δήμαρχος έθεσε επίσης στον υπουργό και θέμα ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ,  της αναστήλωσης των κάστρων της Κρεμαστής και του Φερακλού στην περιοχή της Μαλώνας. Τέλος, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι είναι ώριμη προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ  η μελέτη «λήψη προστασίας των στηλών»  του ναού του Απόλλωνα Ρόδου.

ΕΤΑΔ
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος μαζί με τον βουλευτή κ. Υψηλάντη, συναντήθηκαν με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Δημήτρη Δημητρίου, στον οποίο ο δήμαρχος επανυπέβαλε το αίτημα του Δήμου Ρόδου προς τη διοίκηση της εταιρείας για την παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης και του περιβάλλοντος χώρου στο Δήμο Ρόδου, (επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο του δημάρχου), προκειμένου να υλοποιηθεί  το έργο «Αποκατάσταση Κτηρίου Ροδιακής Έπαυλης και ανάπλαση κήπου» προϋπολογισμού 1.800.000 € ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.  

Ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε επίσης από τον κ. Δημητρίου την 5ετή παραχώρηση χρήσης των παραλιών του νησιού της Ρόδου, με συνεκμετάλλευση Δήμου και ΕΤΑΔ. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι με τον τρόπο αυτό να προχωρήσει  στην εκμίσθωση των μηχανημάτων για τον έγκαιρο καθαρισμό των παραλιών. Ο κ. Δημητρίου ήταν ενήμερος και για τα δύο θέματα από τον κ. Υψηλάντη και δεσμεύθηκε εντός του έτους να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες και για τα δύο ζητήματα.

Υπουργείο Υγείας
 Τους προβληματισμούς του για την υποστελέχωση του νοσοκομείου της Ρόδου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως ανέλυσε διεξοδικά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, μετέφερε ο δήμαρχος στον κ. Ιωάννη Γεωργακόπουλο, γενικό διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Υγείας κου Γρηγοράκου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχαν σήμερα στην Αθήνα, παρουσία και του υποδιοικητή της Β΄ΥΠΕ Λάμπη Πλάτση. Ο κ. Γεωργακόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Χατζηδιάκο ότι το υπουργείο θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών και συγκεκριμένα δύο θέσεων αναισθησιολόγων και ενός παθολόγου για το νοσοκομείο της Ρόδου, μέχρις ότου γίνει ο διαγωνισμός για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

ΕΚΑΒ
Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ η πρόσληψη πέντε τραυματιοφορέων που θα στελεχώσουν το ΕΚΑΒ Ρόδου, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να προκηρυχθούν οι θέσεις, όπως διαβεβαίωσε το δήμαρχο κ. Χατζηδιάκο ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αθήνα, με τον δήμαρχο να επαναλαμβάνει τις δυσκολίες που προκύπτουν στο σημαντικό θέμα της περίθαλψης των κατοίκων των ορεινών κυρίως περιοχών της Ρόδου από την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ.  
Επίσης σε συνεργασία του κ. Πλάτση με στελέχη του ΕΚΑΒ διερευνάται το θέμα διάθεσης στο ΕΚΑΒ νοσηλευτικού προσωπικού.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...