Απολύτως έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» τα σχολεία του Δήμου Λέρου

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι σχολικές μονάδες προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς οι 2 Παιδικοί Σταθμοί, τα 6 Νηπιαγωγεία, 4 Δημοτικά, 2 Γυμνάσια και 2 Λύκεια του Δήμου Λέρου.
- Η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε σε εκτεταμένες συντηρήσεις, ξυλουργικές εργασίες, αποκατάστασης και ελαιοχρωματισμών εσωτερικά και εξωτερικά όπου αυτό ήταν αναγκαίο, αναβάθμιση στους χώρους υγιεινής καθώς και διαγραμμίσεις στις διαβάσεις πεζών.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν αποψιλώσεις, κλάδεμα δέντρων και ολικούς καθαρισμούς σε εσωτερικούς και αύλειους χώρους, καθώς και περιμετρικά των σχολικών κτιρίων.

Οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν εφοδιάσει, πριν το καλοκαίρι, τα σχολεία με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών υγρών ενώ βρίσκονται εν αναμονή για την προμήθεια με μάσκες από την πολιτεία.

Στις θέσεις τους βρίσκονται ήδη και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, πλήρους και μερικής απασχόλησης, οι οποίοι θα πραγματοποιούν συνεχείς καθαρισμούς κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας των σχολείων.

Ο κ. Κόλιας Μιχάλης, τόνισε ότι είναι μία ιδιαίτερη σχολική χρονιά και πρωτόγνωρη για όλους μας, κυρίως για τα παιδιά μας, τα οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν σε νέους κανόνες για τη προστασία τη δική τους αλλά και των συνανθρώπων μας.

Πρέπει να προβλεφτεί εκπαίδευση από το σπίτι και εν συνεχεία από τους εκπαιδευτικούς για τη σωστή χρήση μάσκας.

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί τους υπαλλήλους της Τεχνικής υπηρεσίας οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα εργάζονται ασταμάτητα για να είμαστε έτοιμοι σήμερα.

Η δημοτική αρχή θα κάνει ότι περνά από το χέρι της ώστε τα παιδιά μας να έχουν το σχολικό περιβάλλον που τους αξίζει.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Έναν μεγάλο τυχερό που έγινε πλουσιότερος κατά 1,7 εκατομμύρια ευρώ ανέδειξε η κλήρωση της Κυριακής...
Ρόδος 12/2/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου συνήλθε...
Ρόδος 12-02-2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θέμα: Καταδίκη απρεπούς συμπεριφοράς του δημάρχου Ρόδου...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...