Αποδεκτή η πρόταση του Νίκου Γερονικόλα από τον Ιωάννη Χρυσουλάκη να παραστεί και να μιλήσει σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στο Καστελλόριζο

Ρόδος 05 Σεπτεμβρίου 2020

- Δελτίο Τύπου

- Αποδεκτή η πρόταση του κ. Νίκου Γερονικόλα από τον κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη να παραστεί και να μιλήσει σε συνεδρίαση

του περιφερειακού συμβουλίου στο Καστελλόριζο

- Συνάντηση στη Ρόδο είχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Γερονικόλας με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη με τον οποίο ανέλυσαν τόσο την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, όσο και τον παραλογισμό που κρύβουν οι αξιώσεις του Ερντογάν στο Αιγαίο και στην ευρύτερη ανατολική μεσόγειο θάλασσα.

Στη μεταξύ τους συζήτηση, οι κύριοι Χρυσουλάκης και Γερονικόλας στάθηκαν ιδιαίτερα στο «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Καστελλορίζου ‘Πέρα από τα σύνορα’» που αποτελεί μια σπουδαία γιορτή για τον πολιτισμό, με συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, ο Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού εξήγησε ότι «το φεστιβάλ οδήγησε στο να θεσπίσουμε το βραβείο ‘Οδυσσέας’ που θα ταξιδέψει σε όλους τους απόδημους με σκοπό να τους δώσει το κίνητρο για ακόμα περισσότερες δημιουργίες και ακόμα πιο ενδιαφέρουσες ιστορικές προσεγγίσεις».

Στο ίδιο πνεύμα, της προαγωγής του πολιτισμού, των ιστορικών προσεγγίσεων και της στήριξης των κοινωνιών των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης συμφώνησε με την πρόταση του κ. Νίκου Γερονικόλα για τη σπουδαιότητα πραγματοποίησης στο Καστελλόριζο μίας από τις επόμενες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου. Ο ίδιος, δε, αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Γερονικόλας ώστε να παραστεί στη συνεδρίαση αυτή και από τη θέση του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας να αναφερθεί στο εθνικό έργο που επιτελούν οι ομογενείς μας σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Νίκος Γερονικόλας δεσμεύθηκε, να ενημερώσει τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου για τη θέληση αυτή του κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...