Απεγκλωβίστηκαν από την Ουκρανία αρκετοί ομογενείς και φθάσουν στην Αθήνα - Συμπεριλαμβάνεται και ομογενής που ζει στη Ρόδο

Απο χθες βρίσκονται στην Ρουμανία αρκετοί ομογενείς από την Ουκρανία μετά απο μια επιτυχημένη προσπάθεια εξόδου απο την εμπόλεμη ζώνη με την βοήθεια του Υπουργείου Εξωτερικών. Ανάμεσα τους και η σύντροφος του επιχειρηματία της Μεσαιωνικής Πολης Ανδρέα Παναγιωτόπουλου. Βρίσκονται στην Ρουμανία και αναμένουν κάποιο αεροσκάφος για να μεταφερθούν στην Αθήνα. Ο κ. Παπαγιωτόπουλος ευχαρίστησε τους διπλωμάτες που βοήθησαν όπως και τον βουλευτή της Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα που βοήθησε με όσες γνωριμίες διαθέτει.Σύμφωνα με ανακοίνωση του η πτήση ερχεται στις 10 το βράδυ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, με ειδική ναυλωμένη πτήση, μεταφέρει 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, από το Βουκουρέστι.

Οι ανωτέρω είχαν εκκενωθεί από την Οδησσό και το Κίεβο, σε χθεσινές επιχειρήσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, σε συνεννόηση μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης θα τους υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου αναμένεται να αφιχθούν γύρω στις 20:00.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...