Απεγκλωβίστηκαν από την Ουκρανία αρκετοί ομογενείς και φθάσουν στην Αθήνα - Συμπεριλαμβάνεται και ομογενής που ζει στη Ρόδο

Απο χθες βρίσκονται στην Ρουμανία αρκετοί ομογενείς από την Ουκρανία μετά απο μια επιτυχημένη προσπάθεια εξόδου απο την εμπόλεμη ζώνη με την βοήθεια του Υπουργείου Εξωτερικών. Ανάμεσα τους και η σύντροφος του επιχειρηματία της Μεσαιωνικής Πολης Ανδρέα Παναγιωτόπουλου. Βρίσκονται στην Ρουμανία και αναμένουν κάποιο αεροσκάφος για να μεταφερθούν στην Αθήνα. Ο κ. Παπαγιωτόπουλος ευχαρίστησε τους διπλωμάτες που βοήθησαν όπως και τον βουλευτή της Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα που βοήθησε με όσες γνωριμίες διαθέτει.Σύμφωνα με ανακοίνωση του η πτήση ερχεται στις 10 το βράδυ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, με ειδική ναυλωμένη πτήση, μεταφέρει 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, από το Βουκουρέστι.

Οι ανωτέρω είχαν εκκενωθεί από την Οδησσό και το Κίεβο, σε χθεσινές επιχειρήσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, σε συνεννόηση μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης θα τους υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου αναμένεται να αφιχθούν γύρω στις 20:00.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
16 Μαΐου 2023   ΘΕΜΑ:  «Συγκέντρωση-Σταθμός. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στην...
Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...