Απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της Πάτμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

- Απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της Πάτμου

- Πάτμος, 15 Μαΐου 2021

- Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης του Δήμου Πάτμου με τον ΕΟΔΥ, διευκρινίζεται πως η Πάτμος εμφανίζει μεμονωμένα κρούσματα και για το λόγο αυτό παρακολουθείται από τον Οργανισμό. Ωστόσο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ δεν συντρέχει  λόγος για τη λήψη επιπλέον μέτρων, πέραν αυτών που ισχύουν για όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας που εμφανίζουν ομαλή επιδημιολογική εικόνα.

Σε επικοινωνία προς τον ΕΟΔΥ ζητήθηκε από τον Δήμο Πάτμου εις το εξής να ενημερώνονται πρώτα, όλες οι τοπικές αρχές για κάθε εξέλιξη και να διερευνάται η αναγκαιότητα για ανακοινώσεις στο πανελλήνιο που σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο επιζήμιες μπορούν να αποδειχτούν όχι μόνο για την Πάτμο αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Θεωρούμε εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός πως την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε το άνοιγμα του Ελληνικού τουρισμού έγινε σχεδόν ταυτόχρονα η αναφορά υπό μορφή «έκκλησης» σε 10 περιοχές που είναι διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα και που βρίσκονται μόνο υπό παρακολούθηση, χωρίς όμως η κατάσταση τους να απαιτεί την επιβολή νέων μέτρων.

Ως αποτέλεσμα, ο χάρτης της Ελλάδας στιγματίστηκε αδίκως με 10 νέα σημεία σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Επτάνησα, Σποράδες, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, Δυτική Ελλάδα και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη χωρίς να υπάρχει λόγος τόσο εκτεταμένης και μαζικής δημοσιότητας που σύμφωνα με την ίδια την ανακοίνωση είχε απλά τη μορφή «έκκλησης».

Απευθύνουμε μήνυμα στους αρμόδιους να επικοινωνούν πρωτίστως με τις τοπικές αρχές για αποτελεσματικό συντονισμό και την ουσιαστική συν-διαχείριση της κατάστασης με πραγματικούς και όχι με τηλεοπτικούς όρους όπως έγινε την Παρασκευή 14 Μαΐου, ώστε  να μην δημιουργηθεί ξανά σύγχυση εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και να μην σχηματίζονται λανθασμένες εντυπώσεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

 

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Στα πληττόμενα χωριά της Θεσσαλίας επισκέφθηκε η οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» και έδωσε είδη πρώτης...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...