Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στη Ρόδο

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για μετατόπιση φορτίου Φ/Γ πλοίου «EVLOGIA» σημαίας Τανζανίας, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Καρπάθου με έντεκα (11) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για το σημείο έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη, όπου εντόπισαν το εν λόγω Φ/Γ πλοίο. Εν συνεχεία, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το «EVLOGIA» με τη συνοδεία των ανωτέρω περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο ν. Ρόδου. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ υφίσταται ελεγχόμενη συγκέντρωση υδάτων σε τρεις (03) δεξαμενές έρματος.

Από την Λιμενική Αρχή Ρόδου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «EVLOGIA», μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ πρόκειται να επιθεωρηθεί από επαγγελματία δύτη.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...