Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Πάτμο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες το Λιμεναρχείο Πάτμου, ότι το Ι/Φ σκάφος "TRISTANA" σημαίας Γαλλίας, είχε παρασυρθεί από τη θέση αγκυροβολίας του με κατεύθυνση βραχώδες σημείο, στη θαλάσσια περιοχή όρμου "ΜΕΛΟΪ" ν. Πάτμου.

Για την περιοχή απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Δ/Ρ "ΕΙΡΗΝΗ" Ν.Π.14 καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντοπίστηκε το Ι/Φ σκάφος "TRISTANA" σε δυσχερή θέση, χωρίς επιβαίνοντες. Κατόπιν επιθεώρησης υφάλων από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε στρέβλωση της προπέλας και ρήγμα στο πρυμναίο τμήμα, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Το εν λόγω σκάφος αποκολλήθηκε από το "ΕΙΡΗΝΗ" και ρυμουλκήθηκε σε εγκαταστάσεις τοπικού καρνάγιου, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "TRISTANA", μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...