Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Διαφάνι Καρπάθου

Κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06 στο λιμένα Διαφάνι Καρπάθου, απογευματινές ώρες χθες, προσέκρουσε στον προβλήτα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμής στο εξωτερικό περίβλημα της πρύμνης κάτω από τον καταπέλτη, μήκους περίπου 130cm και πλάτους περίπου 10cm.

Το εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο με εβδομήντα πέντε (75) μέλη πληρώματος και ογδόντα δύο (82) επιβάτες, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Διαφανίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ στη συνέχεια του επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών, για λιμένα Ρόδου.

Οι επιβάτες πρόκειται να διανυκτερεύσουν στην Κάρπαθο και να προωθηθούν στους προορισμούς τους, με μέριμνα της εταιρείας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...