Απάντηση του Γιάννη Ιατρίδη σε δημοσίευμα για την στέγαση του ΚΕΚ Γεννηματάς στο κτίριο του Ροδινιού

Απάντηση σε σημερινό δημοσίευμα για το Ροδίνι και το ΚΕΚ Γεννηματάς, δίνει ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννης Ιατρίδης

- Ρόδος, 26/01/2021

 

- Απάντηση στο σημερινό (26-01-2021) δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ»

 

- Προς Διευθυντή της Δημοκρατικής

Κοινοποίηση ΜΜΕ

Με έκπληξη διαβάζω σήμερα με τους συνεργάτες μου το δημοσίευμα σας περί μεθοδευμένης προσπάθειας μου να δημιουργηθεί ρήξη στη σχέση της Δημοτικής Αρχής με την Περιφέρεια και συγκεκριμένα με τον ίδιο τον Περιφερειάρχη. Δεν καταλαβαίνω πως προέκυψε η ανάλυση αυτή ούτε το δημοσιογραφικό σας συμπέρασμα. Η αλληλογραφία που έχουμε ανταλλάξει με την διοίκηση του ΚΕΚ Γεννηματάς είναι σαφέστατη. Ο Δήμαρχος Ρόδου εμπιστεύθηκε σε εμένα και τους συνεργάτες μου το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ροδινιού, πράγμα το οποίο δρομολογούμε με πράξεις. Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση με την τεχνική μελέτη να βρίσκεται στο στάδιο των τελικών εγκρίσεων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο και προχωράμε στη δεύτερη φάση που έχει να κάνει με την αξιοποίηση του χώρου και του κτιρίου που θα συμπεριλαμβάνει τη φύλαξη τη συντήρηση και τον καθαρισμό του πάρκου.

1ο Γεγονός: Η ΔΕΡΜΑΕ είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης, αξιοποίησης και συνολικής εκμετάλλευσης του πάρκου σύμφωνα με τις υπ’ αριθμό αποφάσεις 79/2011,97/2011,123/2020 και έχει την ευθύνη των αποφάσεων αυτών.

2ο Γεγονός: Η ΔΕΡΜΑΕ άνοιξε διάλογο μέσα από επιστολές με την Διοίκηση του ΚΕΚ με σκοπό την εύρεση βιώσιμης λύσης στο ζήτημα της αξιοποίησης του κτηρίου που στεγάζεται το ΚΕΚ, ως οφείλει από τη στιγμή που προχωράμε στη δεύτερη φάση των έργων. Αυτό δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με το έργο που κάνει το ΚΕΚ που είναι ουσιαστικό και απαραίτητο για την τοπική μας κοινωνία. Ουδέποτε ζητήσαμε την απομάκρυνσή του, παρά μόνο την τακτοποίηση της εγκατάστασής του, στο σημείο που αφορά στη σύμβαση παραχώρησής του. Επίσης αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη δημιουργία κλίματος εναντίον προσώπων και θεσμών.

Τα μεγάλα έργα θέλουν και μεγάλες αποφάσεις. Πρέπει να αποφασίσουμε εάν θέλουμε να γίνει το Ροδίνι αυτό που απαιτεί η τοπική κοινωνία της Ρόδου και αυτό που του αξίζει!

Εμείς θέλουμε και αυτή την εντολή έχουμε από τον Δήμαρχο και την κοινωνία.

Παρακαλούμε όπως δημοσιευθεί η επιστολή αυτή προς αποκατάσταση της αλήθειας.

 

Για του λόγου το αληθές ακολουθεί αυτούσια η σχετική επιστολή προς το ΚΕΚ Γεννηματάς

 

                                         

                                        Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

                                                     Ιατρίδης Ιωάννης

 

Η επιστολή για το ΚΕΚ Γεννηματάς

- Δυνάμει διαδοχικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου Ροδίων και εν συνεχεία του Δήμου Ρόδου, καθώς και αντίστοιχων ιδιωτικών συμφωνητικών, αρχικά, εκμισθώθηκε και εν συνεχεία χρησιδανείσθηκε στον φορέα σας, αρχής γενομένης από το έτος 1998, ο πρώτος όροφος κτηρίου που βρίσκεται εντός του «Πάρκου Ροδίνι» της πόλεως Ρόδου, συνολικής επιφανείας 493 τ.μ., πλέον ή έλαττον, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσετε για τη στέγαση των γραφείων και των εν γένει εγκαταστάσεών σας.

                Όλο το κτήριο, επί του οποίου ευρίσκεται ο ανωτέρω αναφερόμενος χρησιδανεισθής σε εσάς χώρος, παραχωρήθηκε στην εταιρεία μας, προς χρήση και εκμετάλλευση, με την υπ’ αριθ. 79/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου, όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις υπ’ αριθ. 97/2011  και  υπ΄αριθμ. 123/2020  αποφάσεις  του ιδίου ως άνω οργάνου.

                Ήδη έχει εκπνεύσει από τις 31/12/2014 η τελευταία παράταση της σύμβασης χρησιδανείου, η οποία αποφασίστηκε με την υπ’ αριθ. 683/10-10-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.

                Στόχος της Δημοτικής αρχής και κατ΄ επέκταση της επιχείρησής μας , είναι η ενιαία αξιοποίηση του κτηρίου και του εν γένει περιβάλλοντος χώρου του Πάρκου Ροδίνι.

                Επειδή η εταιρεία μας αποδίδει για το ακίνητο σχετικά μισθώματα στο Δήμο Ρόδου και για όλους τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις προθέσεις του Νομικού σας Προσώπου προκειμένου η επιχείρηση να προχωρήσει στις κατά νόμο διαδικασίες και ενέργειες.

 

                                                                                        Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

                                                                                        Ιατρίδης Ιωάννης
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...