Απάντηση της Περιφερειακής αρχής για την "αρπαγή" των απορριμάτων: Η μητρική και η θυγατρική, ΣΥΡΙΖΑ & ΓΛΥΝΟΣ, σε κοινή παράσταση μικροκομματικής υποκρισίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η μητρική και η θυγατρική, ΣΥΡΙΖΑ & ΓΛΥΝΟΣ, σε κοινή παράσταση μικροκομματικής υποκρισίας

- Όταν επί Προεδρίας Μιχ. Κόλλια το Ν. Αιγαίο έσπαγε όλα τα ρεκόρ σε πρόστιμα για το περιβάλλον πού ήταν αυτοί οι ευαίσθητοι πολίτες;

- Απάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις ανακοινώσεις του δίδυμου ΣΥΡΙΖΑ και Γλυνού:

 

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε λίγο πριν απαντήσουμε στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το περίφημο άρθρο 93 του υπό συζήτηση περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.

Τι περιμέναμε; Μα να βγει δημόσια και η θυγατρική του ΣΥΡΙΖΑ, η παράταξη Γλυνού. Τώρα, με τα ίδια επιχειρήματα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η παράταξη Γλυνού, έρχεται να αποδείξει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι άξιζε το χρίσμα και να υπηρετήσει τον ίδιο μικροκομματικό σκοπό. Γιατί αυτό υπηρετούν και όχι φυσικά το περιβάλλον που χρησιμοποιούν για μια ακόμη φορά ως όχημα.

 

Μισές αλήθειες και ακόμα χειρότερα ολόκληρες ανακρίβειες, είναι τα μόνα όπλα στην φαρέτρα του κομματικού δίδυμου ΣΥΡΙΖΑ – ΓΛΥΝΟΥ που συμπληρώνεται με ολίγον ΜΕΡΑ25 και Μπαράκα.

-Τι λέει η παράταξη Γλυνού; Γιατί δεν έθεσε η Περιφέρεια το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ σε διαβούλευση!

Κάποιος πρέπει να τους πει ότι τα νομοσχέδια σε διαβούλευση τα θέτουν οι Κυβερνήσεις. Και αυτό το νομοσχέδιο ήταν στην διαδικτυακή διαβούλευση από τις 4 Μαρτίου, όπου μπορούσαν να μπουν να συμμετάσχουν. Εκτός και αν περίμεναν το σύνθημα  από τον άλλο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ,   Μιχάλη Κόλλια. 

 

-Τι λέει η παράταξη Γλυνού; Ότι από επίπεδο νομού που ήταν έως σήμερα ο ΦΟΔΣΑ πηγαίνει σε επίπεδο Περιφέρειας.

Κάποιος πρέπει να τους πει ότι λίγο παραπάνω διάβασμα δεν κάνει κακό, αφού δεν ήταν σε επίπεδο νομού αλλά νησιού !

 

-Τι κρύβουν ΣΥΡΙΖΑ και παράταξη Γλυνού;

Την αλήθεια που λέει ότι η Α.Ε. που δημιουργείται ανήκει στους Δήμους και όχι στην Περιφέρεια, αφού σε αυτούς θα ανήκει τόσο το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών όσο και η πλειοψηφία των εδρών του Δ.Σ.

 

-Τι κρύβουν ΣΥΡΙΖΑ και παράταξη Γλυνού;

Την αλήθεια που λέει ότι σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν ΦΟΔΣΑ σε  Περιφερειακό επίπεδο και ότι το μοντέλο αυτό με Πρόεδρο τον Περιφερειάρχη και το 60% στους Δήμους είναι το μοντέλο της Αττικής.

Θα καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και την Ρένα Δούρου που προήδρευε σε τέτοιο ΦΟΔΣΑ από το 2015 έως το 2019;

 

Όσο για τα δακρύβρεχτα περί ιδιωτικοποιήσεων, ας ρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ματιά στις ιδιωτικοποιήσεις που έκανε όσο ήταν Κυβέρνηση. Θα είναι πολύ συγκινητικός ο απολογισμός αυτός.

Τελικά, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι το όποιο ενδιαφέρον τους εμφανίστηκε μόνο όταν έδωσε το σύνθημα το Κόμμα και μόνο όταν είχαν να αξιοποιήσουν την συγκινητική αντίδραση του Δημάρχου Λέρου που για όσα χρόνια ήταν Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, το Νότιο Αιγαίο έσπασε όλα τα ρεκόρ σε πρόστιμα από την Ε.Ε.

Γι᾽ αυτό έχουν να πουν κάτι ή είναι και το περιβάλλον ένα ακόμα όχημα για να ρίξουν την χολή τους με μισές αλήθειες και ολόκληρες ανακρίβειες;

 

 

 

 

 


Το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...