Απάντηση της Επιτροπής Αγώνα στις δηλώσεις του Σταύρου Ακκούρη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΑΚΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ κυρίας ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ 

Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε δημόσια για να υπερασπιστούμε την αλήθεια,  και τους πολύχρονους αγώνες των κατοίκων της Νότιας Ρόδου για σύγχρονες δομές δημόσιας υγείας στην περιοχή.  

Από τις δημόσιες δηλώσεις του κυρίου Ακκούρη και της κυρίας Γιασιράνη, με αφορμή τα κρούσματα στο δημοτικό σχολείο Γενναδίου, επιχειρείται να απαξιωθεί ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας, που κατά την γνώμη μας, είναι ο μόνος που φέρνει αποτελέσματα, για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.  

Προσπαθούν να αποσιωπήσουν έντεχνα  την μαζική  κινητοποίηση του συλλόγου γονέων που έκαναν κατάληψη την Τρίτη 16/11 και που από την Δευτέρα  έκλεισαν ουσιαστικά το σχολείο για μια εβδομάδα, με το να μην στέλνουν τα παιδιά τους. Αυτό το έκαναν διότι φοβούνταν πως τα παιδιά τους θα κολλήσουν, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση  τους έλεγε πως το σχολείο είναι ασφαλές να είναι ανοικτό. Ουσιαστικά οι γονείς για να προστατέψουν τα παιδιά τους, δεν εφάρμοσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της κυβέρνησης για τα σχολεία, που οδηγούν αντικειμενικά σε υπερμετάδοση του ιού και έτσι γλιτώσαμε τα χειρότερα, προς το παρόν. 

Η ίδια η παράθεση των γεγονότων χρονικά από τον κύριο Ακκούρη αποδεικνύει, πως η κινητοποίηση του συλλόγου γονέων, η δημοσιοποίηση του θέματος από την επιτροπή αγώνα στις 13/11 και άλλων κατοίκων που με οργανωμένο τρόπο «έσπασαν» τα τηλέφωνα όλων των αρμόδιων φορέων, έφερε αποτελέσματα. 

Την Κυριακή 14/11 η κυρία Γιασιράνη απαντούσε στον σύλλογο γονέων πως δεν χρειάζεται απολύμανση καθώς αυτή γίνεται για ψυχολογικούς λόγους και πως δεν χρειάζεται να έρθει ο ΕΟΔΥ καθώς υπάρχει δημόσια δομή στην περιοχή και πως όσοι θέλουν να κάνουν τεστ ας πάνε την Πέμπτη 18/11 στην Λάρδο. Την Δευτέρα αφού δεν λειτούργησε στην πράξη το σχολείο λόγω του ότι  το 90% των παιδιών δεν πήγε, και αφού ανακοινώθηκε η απόφαση της κατάληψης, ανακοίνωσαν στον  σύλλογο γονέων πως θα γίνουν τελικά RAPID-TEST στο Γεννάδι. Ενώ στην διάρκεια της κατάληψης, ενημερώθηκε ο σύλλογος γονέων πως τελικά θα γίνει η απολύμανση του σχολείου.  

Αποσιωπά επίσης η κυρία Γιασιράνη πως ο εμβολιασμός των κατοίκων στα χωριά τους, είναι ένα από τα αιτήματα που διεκδικούν από την κυβέρνηση εδώ και μήνες οι υγειονομικοί σε όλη την χώρα με απεργίες και διαδηλώσεις και καθυστέρησε αδικαιολόγητα, με κίνδυνο την ζωή των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Απορούμε λοιπόν που πανηγυρίζει η κυρία Γιασιράνη πως άρχισαν οι εμβολιασμοί στα χωριά στο νησί μας τέλος Νοέμβρη, όταν σε άλλες περιοχές της χώρας άρχισαν από τον Ιούλιο.  

Τελικά προσπαθούν συστηματικά όλοι οι υποστηρικτές της κυβέρνησης, να καλλιεργήσουν αυταπάτες, πως χωρίς κινητοποιήσεις μπορούν να λυθούν σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα βέβαια που δημιουργούν οι κυβερνήσεις με την πολιτική τους. Η σημερινή κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την Νότια Ρόδο χωρίς ούτε έναν μόνιμο ειδικευμένο γιατρό για χιλιάδες κατοίκους, χωρίς ούτε έναν γυναικολόγο για χιλιάδες γυναίκες, χωρίς ούτε έναν παιδίατρο για εκατοντάδες παιδιά, χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ! Ταυτόχρονα έχουν αφήσει το νοσοκομείο Ρόδου με τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό! Αυτά συμβαίνουν στον τόπο μας, το 21ο αιώνα , μετά από δύο χρόνια πανδημίας και προσπαθούν να τα παρουσιάσουν ως πρόοδο!  

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 04/12/2021 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...