Αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων ΠΕΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : «Αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων ΠΕΠ».

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνάντηση των μελών της Επιτροπή για τις ΜΜΕ Νοτίου Αιγαίου, με την αντίστοιχη του Βορείου Αιγαίου, καθώς και με την ΕΛΑΝΕΤ, που αποτελεί τον ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης του Προγράμματος ενίσχυσης ΜΜΕ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, κ. Λευτέρης Καστρίτσιος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, κ. Ιάκωβος Κολαϊνής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο καθορισμός χρονοδιαγράμματος για την έγκαιρη αξιολόγηση των κατατεθέντων επενδυτικών σχεδίων, καθώς και η κλήρωση για τον ορισμό κλήτευσης των αξιολογητών. Να σημειωθεί πως από το Νότιο Αιγαίο κατατέθηκαν 1742 προτάσεις, οι οποίες, όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου θα πρέπει να αξιολογηθούν το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να δοθεί μια ανάσα ρευστότητας στις επιλεχθείσες επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της καθ’όλη τη διάρκεια του Αυγούστου.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως στο πλαίσιο της προ-αξιολόγησης, το οποίο αφορά στον έλεγχο της πληρότητας των φακέλων και των δικαιολογητικών που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, οι αξιολογητές θα πρέπει να δείχνουν την απαραίτητη ευελιξία και κατανόηση και να μην ταλαιπωρούν τους επενδυτές με την αναζήτηση δικαιολογητικών επουσιώδους σημασίας, ούτε να απορρίπτουν αιτήσεις για τυπικές παραλήψεις του φακέλου.

Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης Νοτίου Αιγαίου θα μεταβούν στις 24 Ιουλίου στην Αθήνα, στα γραφεία της ΕΛΑΝΕΤ προκειμένου να ελέγξουν τη διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων, καθώς και να γνωμοδοτήσουν για τα πρώτα επενδυτικά σχέδια.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...