Αν δεν σου αρέσει εκεί που είσαι, κουνήσου, δεν είσαι δέντρο - Η τοποθέτηση του Δημήτρη Γάκη στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ 22-6-2014-¨ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ ΚΟΥΝΗΣΟΥ. ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΔΕΝΤΡΟ ¨
- Συντρόφισσες και σύντροφοι
 Θα ξεκινήσω με ένα απόσπασμα από την τοποθέτηση του προέδρου μας το οποίο θεωρώ οτι περιγράφει την κοινωνική μας στόχευση και συμπυκνώνει την αριστερή μας κουλτούρα.  
>> ´´Θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της ιστορίας, βλέποντας την προσωπική μας πορεία ως μέρος της προσπάθειας ενός ολόκληρου λαού να ξανακερδίσει την αξιοπρέπεια και το μέλλον του.¨
>> Έχουμε συγκεντρώσει την κρίσιμη εκείνη μάζα δυνάμεων, λαϊκής στήριξης και πολιτικής εμπειρίας που καθιστά δυνατό και αναγκαίο ένα ποιοτικό άλμα προς αυτή την κατεύθυνση.
>> Για να το κάνουμε όμως αυτό θα πρέπει, όπως γράφει στην επιστολή του ο Αντώνης Ντρέγκος, να οριμάσουμε βίαια, αλλά κυρίως πριν να ξεβολευτούμε βίαια και να γιατρέψουμε τις παιδικές μας ασθένειες, την μιζέρια και την γκρίνια.
>> Δεν είμαστε πια στην εξέδρα, μπήκαμε στο γήπεδο. Για να κερδίσουμε τον αγώνα πρέπει να οργανώσουμε το ¨παιχνίδι¨ μας.
>> Θα αποφύγω λοιπόν να αναφερθώ σε εκτιμήσεις για τις εκλογικές μάχες που δώσαμε, το έκαναν άλλωστε άλλοι σύντροφοι με μεγάλη επιτυχία.
>> Θα αναφέρω μόνο κάποιες σκέψεις που κατατέθηκαν στη συνέλευση της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου, για την ανάπτυξη στελεχών και την προβολή μιας ευρύτερης πολιτικής υπευθυνότητας, ενόψει διεκδικούμενων εκλογών και  στο πλαίσιο της στόχευσης μιας κυβερνητικής προοπτικής.
>>
>>  
>>
>> 1. Το ζήτημα είναι η προσπάθεια κάλυψης του κενού ανάμεσα στο υπάρχον στελεχικό δυναμικό του κόμματός μας και στις απαιτήσεις της εκλογικής εμβέλειας και της πολιτικής ευθύνης για το κόμμα μας, που διεκδικεί την κυβερνητική προοπτική με ιστορική πρωτιά για την Αριστερά.
>>
>> Είναι ένα ζήτημα δύσκολο, όπως  διαπιστώσαμε στις πρόσφατες τριπλές εκλογές.
>>
>> Είναι πολύπλοκο, καθώς είναι διαφορετική η ποιότητα της επικοινωνίας στο εθνικό ακροατήριο από το τοπικό ακροατήριο.
>>
>> 2. Ισχυρίζομαι πως οι επιλογές που δοκιμάστηκαν στις πρόσφατες εκλογές χαρακτηρίστηκαν περισσότερο από τον τρόπο σκέψης και από τα πρόσωπα που έκαναν τις επιλογές, και δευτερευόντως από τα πρόσωπα που επελέγησαν και από τον τρόπο της δικής τους σκέψης και συμπεριφοράς.
>>
>> Εν ολίγοις, αυτό που κρίθηκε ήταν η δική μας ικανότητα να επιλέγουμε, παρά η συγκεκριμένη επιλογή που κάναμε.
>>
>> Επομένως θα πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο που κάνουμε επιλογές υποψηφίων αφενός για να εκπροσωπήσουν τις ιδέες μας και αφετέρου για να ασκήσουν χρηστή διοίκηση μέσα από δημόσια αξιώματα.
>>
>> Μια σημαντική αρχή για τη λήψη αποφάσεων σε πολύπλοκα συστήματα είναι να διαθέτεις μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών από όση φαίνεται να διαθέτει η πραγματικότητα.
>>
>> Συνήθως μπορούμε να διασφαλίσουμε μια τέτοια ποικιλία μεγαλύτερη από την ποικιλία της πραγματικότητας, με δύο τρόπους:
>>
>> - δημιουργώντας εμείς νέες επιλογές που δεν υπήρχαν πριν,
>>
>> - αφαιρώντας από την πραγματικότητα επιλογές που υπήρχαν αλλά βρίσκονται στον αντίποδα των δικών μας ιδεών.
>>
>>  
>>
>> 3. Η πολιτική πορεία της Αριστεράς στις μέρες μας είναι γοητευτική και έχει τη δυνατότητα να γοητεύσει πολλές και πολλούς. Αντίθετα η πολιτική πραγματικότητα είναι απογοητευτική και απομακρύνει συνεχώς πολλούς και πολλές. Επομένως μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας πολύ περισσότερες επιλογές.
>>
>> Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνω να κινηθούμε σε δυο κατευθύνσεις:
>>
>> - την άμεση επιλογή και συστηματική προβολή νέων στελεχών (με ορθή αναλογία φύλων και ηλικιών) για διεκδίκηση συγκεκριμένων αξιωμάτων (όχι όμως όλοι για όλα).
>>
>> Για τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να φροντίσουμε την ταχύρυθμη πολιτική, διοικητική και επικοινωνιακή κατάρτισή τους.
>>
>> - τη δημιουργία θεματικά στοχευμένων ανοιχτών εκδηλώσεων – συζητήσεων, στις οποίες να διασφαλίζουμε τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και φορέων κι εμείς να εκπροσωπούμαστε από τα στελέχη που επιλέξαμε σε ένα ρόλο συντονιστή που με γνώμονα τις ιδέες μας προχωράει σε νέες συνθέσεις:
>>
>> • αναδεικνύοντας σε όλους κάποια θετικά στοιχεία που υιοθετεί σε άλλο πλαίσιο,
>>
>> • εντοπίζοντας σε όλους ηχηρά αρνητικά που απορρίπτει σε οποιοδήποτε πλαίσιο  
>>
>>  
>>
>> Συγκεκριμένα, θα πρότεινα να ανοίξουμε σε μέλη  και πρόσωπα που έχουν εκτεθεί μέσα από συνδυασμούς που στηρίξαμε ή που ενδιαφέρονται να συνεργαστούμε μια διαδικασία στελέχωσης για τις ακόλουθες πολιτικές θέσεις:
>>
>>  
>>
>> 1. Αυτοδιοικητικά
>>
>> - πολιτικός-η υπεύθυνος-η του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοτική αυτοδιοίκηση
>>
>> - πολιτικός-η υπεύθυνος-η του ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Αιγαίου για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση
>>
>>  Τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε αρχικές επίσημες συναντήσεις ενημέρωσης και να οργανώσουν τακτικές θεματικές συναντήσεις με τους αιρετούς άρχοντες και τους αρχηγούς παρατάξεων σεβόμενοι με αυτόν τον τρόπο την αυτονομία τους δηλαδή τη διάκριση των ρόλων και των ορίων που επιτρέπουν τη συνεργασία μεταξύ θεσμού αυτοδιοίκησης και πολιτικής κομματικής λειτουργίας και ευθύνης.
>>
>> Τα πρόσωπα αυτά θα παίξουν κεντρικό και αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων μας την επόμενη φορά.
>>
>>  
>>
>> 2. Εθνικές εκλογές
>>
>> Να προχωρήσουμε άμεσα στις διαδικασίες για την επιλογή και  την οργανωμένη προβολή υποψηφίων βουλευτών.
>>
>> Να απευθυνθούμε στα μέλη μας, σε συμπολίτες που εκτέθηκαν μέσα στις αυτοδιοικητικές μας επιλογές, σε ενεργούς συμπολίτες που επιθυμούν να στρατευτούν ως υποψήφιοι βουλευτές μας στην νέα εποχή που διαμορφώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ομαδικό πνεύμα και με σεβασμό σε δίκαιη αναλογία φύλων και επαγγελμάτων. Ολα τα παραπάνω στη βάση οτι αποδέχονται τις βασικές πολιτικές αρχές μας όπως και το πρόγραμμα μας και να έχουν αποδείξει πολιτική υπευθυνότητα.
>>
>> Να προχωρήσουμε με
>>
>> - φροντίδα για την μέγιστη δυνατή κατάρτιση αυτών των προσωπικοτήτων σε ομαδικά σεμινάρια, ώστε να διαμορφωθεί συλλογική πολιτική κουλτούρα.
>>
>> - οργάνωση της ισότιμης προβολής όλων σε θεματικές εκδηλώσεις
>>
>> - οργάνωση συνεντεύξεων σε τοπικές εφημερίδες και ΜΜΕ
>>
>> - στρογγυλά τραπέζια για την Αριστερά και την κυβερνητική προοπτική της στα οποία να μετέχουν όλοι-ες τους.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...