Αντώνης Χατζηιωάννου: Ο Μαχαιρίδης θα είναι ξανά υποψήφιος..Έχει πολλά να δώσει ακόμα...

O αντιπεριφερειάρχης  αγροτικής Οικονομίας και κτηνιατρικής Αντώνης Χατζηιωάννου ήταν ο προσκεκλημένος της Ρένας Βενιανάκη και του Διαμαναντή Διαμαντή στα στούντιο της ΕΡΑ Ρόδου σήμερα. Ο κ. Χατζηιωάννου αναφερόμενος σε όσους υποστηρίζουν την ενιαία περιφέρεια της Δωδεκανήσου, υποστήριξε πως " είναι της αντίληψης όλο το Αιγαίο πρέπει να είναι μια περιφέρεια διότι έτσι ισχυροποιείται η θέση του πλην Κρήτης". Επίσης ανέφερε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα πως πολλοί συμπατριώτες μας επιθυμούν να γυρίσουν στον πρωτογενή τομέα. "Το πρόβλημα βρίσκεται στην εύρεση ενός μικρού ποσού για να ξεκινήσουν" υπογράμμισε τονίζοντας πως " ελπίζει πως μετά από πολλά χρόνια εσωστρέφειας και συγκεντρωτικού καταστροφικού ολοκληρωτισμού, τα πράγματα θα αλλάξουν. ΄Ηδη, είπε, ότι αποφασίστηκε ώς χώρα να πάμε σε 13 περιφερειακά προγράμματα της αγροτικής ανάπτυξης, και όχι να προσπαθεί η κυβέρνηση να τα κάνει όλα από την Αθήνα" .

Ο κ. Χατζηιωάννου ανακοίνωσε πως στις 15 Οκτωβρίου μετά από συνάντηση που έγινε με τον αρμόδιο επίτροπο Γεωργίας, αποφασίστηκε να δίνεται το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ στους αγρότες, ηλικίας 18 ως 40 ετών,  ως εκκίνηση, και το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει να υλοποιείται από το τέλος Ιουλίου του 2014 έως το 2022. Επίσης, είπε πως τα μικρά νησιά θα εξακολουθούν να έχουν την ενίσχυση της μεταφοράς των κτηνοτροφών.

Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως στο Νότιο Αιγαίο οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή  τομέα φτάνουν στο ποσοστό του 3,62 %, και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είναι 1.800 στα Δωδεκάνησα, σε πληθυσμό 190.000, και 1.914 στις Κυκλάδες. «Είμαστε 2.900 σύνολο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες .΄Ολοι μαζί Δωδεκανήσιοι και Κυκλαδίτες είμαστε 308.610 στο Νότιο Αιγαίο και είμαστε περίπου 3.000 στον πρωτογενή τομέα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει στις αλλαγές της αναπτυξιακής μας κατεύθυνσης», τόνισε. Τέλος ο κ. Χατζηιωάννου είπε πως έχει την αίσθηση πως ο Γιάννης Μαχαιρίδης θα είναι ξανά υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές, γιατί όπως υπογράμμισε " έχει πολλά ακόμη να δώσει". Αν θεωρεί ότι είμαι χρήσιμος να είμαι στο ψηφοδέλτιο του βεβαίως και θα το πράξω χωρίς δεύτερη κουβέντα. Θα ήμουν αφιλότιμος άν δεν το έκανα" τόνισε ο κ .Χατζηιωάννου.

ΕΡΑ Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...