Αντιμετώπιση καταστροφών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στη Ν. Κάσο

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ Υψηλάντου 143-145, 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΗΛ. 6981156333 Email: yianfrag@otenet.gr

Προς: 1. Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή Κοιν: 1. Βουλευτές Δωδεκανήσου 2. Περιφερειάρχη και μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου 3. Δήμο Κάσου 4. Παροικιακά Σωματεία Κασιωτών 5. ΜΜΕ

Πειραιάς , 31 Μαρτίου 2017

«Αντιμετώπιση καταστροφών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στη Ν. Κάσο»

Αγαπητέ συμπατριώτη,

Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι, για πολλοστή φορά, να αναφερθούμε σε μία καταγραφή καταστροφικών γεγονότων, που συνέβησαν την 29/3 στο νησί της Κάσου, λόγω της μεγάλης βροχόπτωσης, που έφερε στη μνήμη όλων μας, τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 1994, του Δεκεμβρίου του 2002 καθώς και αυτές του Νοεμβρίου του 2012, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν ολοκληρωθεί τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα.

Από ένα πρώτο γρήγορο επιτόπιο έλεγχο, που διενέργησαν άτομα του Δήμου, καταγράφηκαν μία σειρά καταστροφικών γεγονότων, πανομοιότυπα διαχρονικά και συγκεκριμένα:

α. Υπερχείλιση χειμάρρων του νησιού, που διασχίζουν μεγάλο μέρος οικισμούς του νησιού μας. β. Αποκόπηκε η πρόσβαση σε πολλές περιοχές του νησιού, λόγω μερικής ή και ολικής καταστροφής τμημάτων του οδικού δικτύου, , γ. Η υπερχείλιση των χειμάρρων είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση πολλών ζημιών σε παρακείμενες οικίες καθώς και ότι παρασύρθηκαν αντικείμενα (κάδοι απορριμμάτων, κλπ), πολλά από τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα, με συνέπεια και να καταστραφούν και να προκαλέσουν θαλάσσια ρύπανση, αλλά και δυσλειτουργία στο λιμάνι του νησιού.

Μετά τα παραπάνω αναφερόμενα, κατέστη επείγουσα ανάγκη η ανάληψη εργασιών αποκατάστασης επικοινωνίας, τουλάχιστον των ζωτικότερων τμημάτων του οδικού μας δικτύου, κυρίως για λόγους ασφαλείας. Με την βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα της κατάστασης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον Δήμο μας, ζητάμε την άμεση συνδρομή σας, σύμφωνα και με σχετικό αίτημα που σας απέστειλε ο Δήμος, ώστε να ολοκληρωθεί κατά το δυνατό συντομότερα η επιτόπια καταγραφή προκληθεισών ζημιών καθώς και οι εργασίες για την αποκατάσταση αυτών.

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Φραγκούλης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...