Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου προς δήμο Ρόδου: «Δεν θα κάνω τη μαριονέτα σας…!»

Αυστηρές συστάσεις προς τους αρμοδίους δημοτικούς παράγοντες οι οποίοι συντονίζουν τη διενέργεια των αιφνιδιαστικών ελέγχων κυρίως στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, παρείχε κατά τις πληροφορίες της «ΠΡΟΟΔΟΥ» την περασμένη Παρασκευή, ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Ιωάννης Μητσιόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως θα πρέπει να αποφευχθεί η εκδήλωση νέων ευτράπελων…! Ο Εισαγγελέας υπηρεσίας, αφού κάλεσε τους ιθύνοντες στο γραφείο του, φέρεται να τους ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ανεκτή η οργάνωση και εκτέλεση ελέγχων δίχως το οποιοδήποτε ουσιαστικό αντίκρισμα.

Της Άννας Σαρρή

Η οργή του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος διεμήνυσε πως θα πρέπει να υπάρχει άρτιος σχεδιασμός στην πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ελέγχων, φαίνεται πως προκλήθηκε ύστερα και από τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, τα οποία και είχε αποκαλύψει η «ΠΡΟΟΔΟΣ» στο φύλλο του Σαββάτου 24ης Αυγούστου έτους 2013. Οι ενημερωμένοι επιχειρηματίες, αλλά και η απουσία οχήματος το οποίο θα έπρεπε να προχωρήσει στην απομάκρυνση των όσων παράτυπα είχαν τοποθετηθεί στους κοινόχρηστους χώρους, φαίνεται πως ώθησαν τον Εισαγγελέα υπηρεσίας, στην αποστολή ενός ξεκάθαρου, αλλά και συνάμα σκληρού μηνύματος:

«Εισαγγελική συνδρομή θα υπάρχει μόνο εφόσον εφαρμοστεί συγκεκριμένος σχεδιασμός ο οποίος θα οδηγεί σε ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής και κάτω από άκρα μυστικότητα, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Ιωάννης Μητσιόπουλος, κάλεσε στο γραφείο του τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μπάμπη Ευθυμιάδη, αλλά και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης Χάρη Λαμπρίδη, σε μία συνάντηση διάρκειας περί που μίας ώρας. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης ο Εισαγγελέας υπηρεσίας ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να υπάρχει άρτια οργάνωση στην εκτέλεση των ελέγχων, παρέχοντας αυστηρές συστάσεις προς τους ιθύνοντες για τον τρόπο διενέργειας αυτών.

«Εγώ δεν πρόκειται να κάνω τη μαριονέτα του δήμου», φέρεται να δήλωσε ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Ιωάννης Μητσιόπουλος, φανερά απογοητευμένος από τους ελέγχους της … φαρσοκωμωδίας!

Η αναποτελεσματικότητα του ελέγχου, η οποία έγκειται στο γεγονός ότι διέρρευσε η διενέργεια μίας κατά τα άλλα αιφνιδιαστικής αυτοψίας, αλλά και στην απουσία κατάλληλου οχήματος στο οποίο θα περισυλλεγόταν τα κατασχεθέντα, προκάλεσε την αγανάκτηση του Εισαγγελικού Λειτουργού, ο οποίος φέρεται να έκανε λόγο για χάσιμο χρόνου, ιδιαίτερα πολύτιμο για τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης. Ο κ. Μητσιόπουλος διεμήνυσε πως εφόσον επιθυμούν τη συνδρομή δικαστικών εκπροσώπων στη διενέργεια των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, θα πρέπει να είναι άρτια οργανωμένοι και αποτελεσματικοί.

Η αγανάκτηση του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, βάσει των πληροφοριών, φέρεται να προκλήθηκε όταν κατά τη διάρκεια διενέργειας των ελέγχων, εντοπίστηκαν παράνομα τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα ή ακόμη και βιδωμένα σε κοινόχρηστους χώρους, τα οποία και τους κάλεσε να απομακρύνουν. Τότε οι τοπικοί εκπρόσωποι που συμμετείχαν στο κλιμάκιο, φέρονται να ζήτησαν την παροχή μίας περιόδου χάριτος προς τους επιχειρηματίες…! Η πρόταση, αυτή προκάλεσε την οργή του αντεισαγγελέα, ο οποίος αποχώρησε από την επιχείρηση, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να παριστάνει τη μαριονέτα του δήμου! Η αδυναμία δηλαδή των αρμοδίων να αναλάβουν το πολιτικό κόστος εκτέλεσης της επιχείρησης, την οποία οι ίδιοι διοργάνωσαν, προκάλεσε την αποχώρηση του αντεισαγγελέα απ’ αυτή.

Η επιχείρηση

που προκάλεσε αντιδράσεις

Σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει η «ΠΡΟΟΔΟΣ» στο φύλλο της 24ης Αυγούστου έτους 2013:

«(…) Πολυπληθές κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον υπεύθυνο διενέργειας των ελέγχων και πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μπάμπη Ευθυμιάδη, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης Χάρη Λαμπρίδη, αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους, υπό τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου Ιωάννη Μητσιόπουλο και αστυνομικούς που υπηρετούν στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη από τις 10 το βράδυ έως και τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, αιφνιδιαστικό έλεγχο σε διάφορες περιοχές της Μεσαιωνικής πόλης.

Στο πλαίσιο αυτού πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία Αρίωνος, αλλά και επί της οδού Μιλτιάδου.Με την ολοκλήρωση των ελέγχων διαπιστώθηκαν τρία βασικά ζητήματα:

•Το πρώτο έγκειται στο ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες στις συγκεκριμένες περιοχές προχωρούν σε κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.

•Το δεύτερο – κατά πολύ σοβαρότερο – είχε να κάνει με την ενημέρωση που είχαν αρκετοί από τους επιχειρηματίες της περιοχής για τον έλεγχο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί και

•Το τρίτο και σοβαρότερο αφορούσε στην έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού των αρμοδίων, με αποτέλεσμα το όχημα το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την κατάσχεση των παράνομα τοποθετημένων αντικειμένων να μην χωράει στα σοκάκια της Μεσαιωνικής πόλης!

Το ειδικό κλιμάκιο επί της πλατείας Αρίωνος είχε εντοπίσει τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία καταλάμβαναν παράνομα κοινόχρηστο χώρο, με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν σε βάρος τους σχετικές παραβάσεις. Παρόλα αυτά, οι ιθύνοντες δεν προχώρησαν στην απομάκρυνση των παράνομα τοποθετημένων τραπεζοκαθισμάτων τους, αφού – όπως αναφέρθηκε και παραπάνω - το φορτηγάκι που χρησιμοποιήθηκε δεν χωρούσε στα σοκάκια της Παλιάς πόλης.

Σε ότι αφορά στον έλεγχο επί της οδού Μιλτιάδου, εκεί τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα, αφού οι τρεις επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή φέρονται να μην είχαν καταλάβει ούτε ένα εκατοστό κοινόχρηστου χώρου, γνωρίζοντας φυσικά – όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στο κλιμάκιο μιλώντας στην «ΠΡΟΟΔΟ» – πως επίκειται εξονυχιστικός έλεγχος…!

Παρά τα ευτράπελα, επί της οδού Μιλτιάδου, διαπιστώθηκε η χρήση τύπου καθισμάτων που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στη Μεσαιωνική πόλη. Στους επιχειρηματίες δόθηκε προθεσμία στους επιχειρηματίες μέχρι και χθες για την απομάκρυνσή τους. ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...