Αντίθετο το Τοπικό Συμβούλιο Αφάντου στη χωροθέτηση και αδειοδότηση Μονάδας ΑΕΚΚ σε Καλυθιές και Ψίνθο

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΦΑΝΤΟΥ

Σάββατο , 17/07/2021

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Αφάντου πραγματοποίησε χθές Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 δια Περιφοράς Κατεπείγουσα Έκτακτη Συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

«Διατύπωση γνώμης του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Αφάντου για την χωροθέτηση και αδειοδότηση Μονάδας Αποβλήτων  Εκσκαφών Καταστροφών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), καθώς και Μονάδας Παραγωγής Ασφαλτομίγματος, εντός των Κ.Μ. 4223Δ, 4223Ε Γαιών Καλυθιών και 337Α Γαιών Ψίνθου Δ.Ε. Καλλιθέας, του Δήμου Ρόδου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Φορέας του έργου είναι η εταιρεία ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Κ. – ΧΑΤΖΗΚΑΛΦΑΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε.»

Μετά από την σχετική ψηφοφορία αποφασίστηκε ότι:

«Το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Αφάντου είναι αντίθετο με την χωροθέτηση, αδειοδότηση, εγκατάσταση και λειτουργία Μονάδας Αποβλήτων  Εκσκαφών Καταστροφών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), καθώς και Μονάδας Παραγωγής Ασφαλτομίγματος, εντός των Κ.Μ. 4223Δ, 4223Ε Γαιών Καλυθιών και 337Α Γαιών Ψίνθου Δ.Ε. Καλλιθέας, του Δήμου Ρόδου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Φορέας του οποίου έργου είναι η εταιρεία ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Κ. – ΧΑΤΖΗΚΑΛΦΑΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε.. Για τον σκοπό αυτό καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου να στηρίξει με απόφαση του την απόφαση αυτή. Επίσης καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με απόφαση του να ζητήσει την μη χωροθέτηση, αδειοδότηση εγκατάσταση και λειτουργία της παραπάνω μονάδας στην συγκεκριμένη περιοχή και την επανεξέταση νέας χωροθέτησης. Τέλος καλούμε όλους τους βουλευτές Δωδεκανήσου να ζητήσουν με ερώτημα τους στην βουλή να γίνει έλεγχος νομιμότητας των διαδικασιών και της πληρότητας των μελετών της παραπάνω επένδυσης και να απαιτήσουν την ακύρωση της συγκεκριμένης χωροθέτησης.»

Ψήφισαν θετικά οι παρακάτω:

Γεώργιος Μπακίρης – Προεδρος

Χρήστος Καλογήρου – Τ.Σ.

Δημήτρης Καραγιάννης – Τ.Σ.

Πέρου Βούλα – Τ.Σ.

Τσαμπίκος Ανθούλας – Τ.Σ.

 

Ήταν απόντες από την συνεδρίαση:

Σταύρος Κάβουρας

Μαρία Χρούση

 

 

Γεώργιος Εμμ Μπακίρης

 

Πρόεδρος Συμβουλίου

Κοινότητας Αφάντου

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Να κατεδαφιστεί ΤΩΡΑ η αυθαίρετη κατασκευή στην Γλύστρα...
To κείμενο που ακολουθεί, εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν την Σύμη στην Επανάσταση του 1821...
Μέσα σε βαθιά οδύνη η οικογένεια, οι φίλοι και οι κάτοικοι του Παραδεισίου είπαν το "τελευταίο...
Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου - Ρόδος, 15/7/2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η περιφερειακή...