Αντίδραση του δήμου Κω στη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας

Την κάθετη αντίθεσή του «με την τυφλή υπακοή της Κυβέρνησης στα κελεύσματα της Τρόικας με αποτέλεσμα την οριστική αποσύνθεση και του τελευταίου δημόσιου θεσμού που παρέμενε δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του» εκφράζει ο δήμος Κω με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να προχωράει στη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλους τους ΟΤΑ.

«Κύριοι της Κυβέρνησης, απευθύνουμε ύστατη έκκληση να μην προχωρήσετε σε σπασμωδικές κινήσεις μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το εγώ των δανειστών μας και των υπαλλήλων της Τρόικας. Οι όποιες αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουν να λάβουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών τις οποίες δυστυχώς δεν γνωρίζετε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το τελευταίο ζωντανό κύτταρο στήριξης των πολιτών, διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, καταπολέμησης της ανεργίας και ουσιαστικής οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας.», αναφερει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, αρμοδια υπουργεια, κομματα και βουλευτες ο δήμαρχος του νησιου Κώστας Καΐσερλης.

«Αντί να μας καταργείται δώστε μας την πραγματική δυνατότητα και τις ουσιαστικές αρμοδιότητες μαζί με τους συνδημότες μας να πάρουμε την τύχη του τόπου μας στα χέρια μας.», τονιζει.

Και συμπληρώνει: «Δυστυχώς τα τελευταία δείγματα γραφής της Κυβέρνησης, με την πλήρη παράδοση των δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες (καθαριότητα, ληξιαρχείο, παραλίες κ.α.) και την επιχείρηση ξεπουλήματος της δημοτικής και δημόσιας γης, επιβεβαιώνουν τους φόβους για την ουσιαστική κατάργηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη δημιουργία του «διακοσμητικού» Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδική αρμοδιότητα τη διεκπεραίωση τυπικών γραφειοκρατικών πράξεων». aftodioikisi

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Νέος πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου είναι ο Παναγιώτης Εγγλέζος, ενα έμπειρο συνδικαλιστικό...
Ενα τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη απο το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε άγρια στη Ρόδο εγραψε και...
ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-Στον ακήρυχτο πόλεμο της ασφάλτου η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει συνεχώς...
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ - Δεν υπάρχει τίποτα πιο βέβαιο από του θανάτου τον...