"Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο" για εγκαίνια στο Νοσοκομείο Ρόδου: «Φτάνει πια με την υπέρμετρη αλαζονεία!»

Δελτίο Τύπου

«Φτάνει πια με την υπέρμετρη  αλαζονεία!» 

 

Με τη φιέστα της ανακαίνισης  της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου (ΓΝΡ), τρεις μέρες πριν τις εκλογές, επιβεβαιώθηκε η στοχευμένηφίμωση της αλήθειας. Τον Απρίλιο,οΠεριφερειάρχης προσπάθησε(μάταια)να πείσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι βάση των πινάκων   του Υπουργείου Υγείας οι δομές υγείας του Νοτίου Αιγαίου είναι πλήρως στελεχωμένες.  Η  ίδια τακτική ακολουθήθηκε και μέσα στο ΓΝΡ. Η δημόσια   τοποθέτηση των εργαζομένων  θα αμαύρωνε την αίγλη των εγκαινίων (!!!)  της  Νεφρολογικής Κλινικής  και θα στεναχωρούσε τους εκλεκτούς  καλεσμένους. Συνεπώς, απαγορεύτηκε στους εκπροσώπους των  γιατρών και των  εργαζομένωννα  αποκαλύψουν την τραγική πραγματικότητα της σοβαρότατης υποστελέχωσης του νοσοκομείου (κατά σχεδόν 50%). Τους στερήθηκε η δυνατότητα να τονίσουν, ότι η δική τους υπερεργασία με φιλότιμο και μεγαλοψυχία, κράτησε τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετέπειτα μέχρι και σήμερα,τη δομή αυτή  όρθια, εξυπηρετώντας  τους νησιώτες και τις νησιώτισσες, παρά την εξουθένωση τους.

   Είναι καιρός,  λοιπόν, να πάψει  η γνωστή αλαζονεία της εξουσίας, της φιέστας, της προβολής, της αυτοαναφοράςκαι του αυτοθαυμασμού.  Είναι καιρός να ακουστεί η αλήθεια και να μεταφερθεί  προς το Υπουργείο Υγείας, όσο κι αν δεν είναι αρεστή. Είναι καιρός να δοθεί η πρέπουσα σημασία στην αποτύπωση της πραγματικότητας και όχι στους αριθμούς. Είναι καιρός να ακουστούν οι εργαζόμενοι και να λάβουν της αναγνώρισης που τους αξίζει. Είναι καιρός να ξεκαθαριστεί αν υπάρχει ή ΟΧΙ η πολιτική βούληση για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

Η παράταξη μας, λοιπόν, θεωρεί  τη δημόσια υγεία ΔΙΚΑΙΩΜΑ του κάθε πολίτη και όσους προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους μέσα στο πλαίσιο αυτό (στη Ρόδο, στην Κω, στη Σαντορίνη, στη Λέρο, στη Σύρο και σε όλο το Νότιο Αιγαίο) σημαντικούς κρίκους του Κοινωνικού Κράτους.  Συνεπώς, οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» θα λειτουργήσουν ως ο πομπός αναμετάδοσης της κραυγής τους, για στήριξη και επίλυση των προβλημάτων τους. 

Από το Γραφείο τύπου

7/6/24

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...