Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Κουνάκη προς τους Δωδεκανήσιους βουλευτές για το υψηλό κόστος ζωής στα νησιά

Αγαπητοί Δωδεκανήσιοι Βουλευτές,

- Η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας τον τελευταίο καιρό, όσον αφορά το κόστος ζωής και διαβίωσης που βασίζεται στις μεταβολές των λιανικών τιμών όλων των αγαθών και υπηρεσιών, έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας!

Οι πάροχοι ρεύματος καθημερινά εκβιάζουν εργαζόμενους και επιχειρηματίες για οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων, συνθλίβοντας ταυτόχρονα την αξιοπρέπεια κάθε οικογένειας.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης καθυστερούν βασανιστικά. Το νέο σχέδιο για αντιμετώπιση τής τρέχουσας κατάστασης θα τεθεί σε εφαρμογή όταν πλέον η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη καθώς η κοινωνική συνοχή θα έχει διαταραχθεί σε τέτοιο βαθμό που οι πληγές σε οικονομικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο δεν θα μπορούν πια να επουλωθούν.

Οι τιμές των καυσίμων, ειδικά στα νησιά, είναι οι υψηλότερες σε όλη την Ελλάδα και οι δυνατότητες πλέον κάθε νησιώτη εργαζομένου και επιχειρηματία σε κάθε περίπτωση περιορισμένες κατά πολύ, ειδικά μετά από την υγειονομική και οικονομική κρίση.

Ό,τι δεν πέτυχε ο κορωνοιός θα το επιτύχουν οι πάροχοι ρεύματος για όλους εμάς τους Δωδεκανήσιους.

Για όλους, λοιπόν, τους λόγους που προαναφέρθηκαν και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση για την αναβολή διακοπής της παροχής ρεύματος κάθε νησιώτη μέχρι να εφαρμοσθούν τα μέτρα ανακούφισης.

Επίσης, προτείνεται άμεση επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.

Και επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή πώλησης των καυσίμων.

Όλοι οι νησιώτες, είτε είναι εργαζόμενοι μιας πολύ μικρής επιχείρησης είτε αυτοί των μεγάλων ομίλων των ξενοδοχείων, έχουμε την απορία εάν αυτή την τουριστική χρονιά, που όλοι ευελπιστούμε πως θα πάει καλά, καταφέρουμε να κάνουμε αποταμίευση ώστε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς τον χειμώνα.

Κανείς μας δεν θα άντεχε καν στην σκέψη ότι σε λίγα χρόνια υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε κάτι ανάλογο με ένα άλλο σημαντικό αγαθό όπως είναι το νερό.

Στην πίεση που θα ασκήσετε στην κυβέρνηση και στις πρωτοβουλίες που θα λάβετε θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η βιωσιμότητα της Δωδεκανήσου.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

 

Μέτα τιμής,

Κουνάκης Παναγιώτης

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Τομεάρχης Τουρισμού Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...