Ανοιχτή επιστολή προς Δωδεκανησίους από το Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΥΣ

Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή μας προς όλους τους Δωδεκανήσιους θα θέλαμε ως Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου και με γνώμονα μόνο το καλό των ασθενών και των συγγενών τους, να γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα:
-Ο Σύλλογός μας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου μας κ. Μαρίας Κρητικού και μια ομάδα εθελοντών που έτρεξαν από την πρώτη στιγμή διαθέτοντας και χρήματα από το υστέρημά τους και χρόνο για να στηρίξουν ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους, καθώς και την πάγια ανάγκη για δημιουργία και λειτουργία της ογκολογικής κλινικής στο νοσοκομείο της Ρόδου.
-Η ογκολογική κλινική, (η δημιουργία, ο εξοπλισμός και η λειτουργία της) δημιουργήθηκε έπειτα από προσπάθειες του Δ.Σ. του Συλλόγου, ασθενών και εθελοντών, λειτουργεί χάριν στους εθελοντές και εξοπλίσθηκε χάριν της ευαισθησίας της ροδιακής κοινωνίας, απλών πολιτών και επαγγελματιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, χωρίς ποτέ να επιδιώξουν την προβολή τους και χωρίς ποτέ να εκμεταλλευτούν το όνομα του Συλλόγου και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι αυτό.
-Ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, αποδοκιμάζει κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης που γίνεται στο όνομα των ογκολογικών ασθενών, για κάθε είδους σκοπό.
-Η ουσιαστική παροχή βοήθειας και αλληλεγγύης δεν γίνεται υπό τους προβολείς των ΜΜΕ, δεν διαφημίζεται, δεν ξεπουλιέται και κυρίως δεν εξαγοράζεται. Η ουσιαστική παροχή βοήθειας είναι ανιδιοτελής και γίνεται αθόρυβα.
-Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλοι, ασθενείς… Μην εμπιστεύεστε κανέναν που έχει ανάγκη να προβάλει το «φιλανθρωπικό έργο του» για να σας παραπλανήσουν χρησιμοποιώντας εκμεταλλευόμενοι το έργο του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ». 
Δυστυχώς έχουμε γίνει πολλές φορές  μάρτυρες, μιας προπαγάνδας που ξεκινάει από διάφορα άτομα ή ομάδες  οι οποίοι  χρησιμοποιούν το όνομα του Συλλόγου μας, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα σχετικά με το τι έχει πραγματικά προσφέρει  ο Σύλλογος μας στην Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείο της Ρόδου, προσβάλλοντας πρώτα τους ασθενείς και μετά τα μέλη του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου και τους εθελοντές που παλεύουν για να την κρατήσουν όρθια, αθόρυβα.
Απευθυνόμαστε σε εσάς αγαπητοί φίλοι Δωδεκανήσιοι διότι τέτοιες πρακτικές, που σκοπό έχουν μόνο  να  <<χτυπήσουν>> τον  ευαίσθητο τομέα της Υγείας και ιδιαίτερα τους ογκολογικούς ασθενείς που δεν προσφέρονται για κάθε είδους παιχνίδια και εμείς ως Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν  να εκμεταλλευθεί τον πόνο τους και την ευαισθησία της δωδεκανησιακής κοινωνίας, για να κερδίσει την εκτίμησή σας.
Αυτές οι τακτικές είναι πρωτόγνωρες και καταδικαστέες από το σύνολο της κοινωνίας

Ο Σύλλογος έχει <<χορτάσει>> από υποσχέσεις πού αφορούν πάσης φύσεως βοήθεια και που ποτέ δεν υλοποιούνται αλλά ευχαριστεί θερμά όλους όσους πραγματικά στέκονται δίπλα στο Σύλλογο μας έχοντας και μη. Σκοπός του συλλόγου είναι  να ενώσει όλο των δωδεκανησιακό λαό να αντιμετωπίσει τον καρκίνο ως μια γροθιά κατά του.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...