Ανοιχτή επιστολή προς Βουλευτές Δωδεκανήσου απο τον Παναγιώτη Κουνάκη

Ανοιχτή επιστολή προς αξιότιμους Βουλευτές Δωδεκανήσου.

- Η ήδη επιβαρυμένη οικονομικά κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια των νησιών μας σε συνδυασμό με την υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε και την άμεση εξάρτηση μας κατά 97% από τον τουρισμό οδηγεί εργαζόμενους και επιχειρηματιες σε αδιέξοδο. Για τους παραπάνω  λόγους και μετά από διαβουλεύσεις με συμπολίτες μας που ασχολούνται ενεργά με τον τουρισμό προτείνονται τα εξής.

                1.            Ειδική οριζόντια μέριμνα για τις σχέσεις ιδιοκτητών- ενοικιαστών  που μισθώνουν ακίνητα που εδρεύουν  εποχιακές επιχειρήσεις όπως  και οικίες   . Το μέτρο της μείωσης κατά  60% ήταν  βοηθητικό αλλά σίγουρα τα προβλήματα θα ενταθούν τον χειμώνα. Μια επιδότηση   ενοικίου σε επιχειρηματιες και εργαζόμενους στον τουρισμό  της τάξης του 50% , και παράλληλη γενναία μείωση στην φορολογία των ιδιοκτητών για τους μήνες Οκτώβριο του 2020 έως  Μάρτιο του 2021 θα ενίσχυε την κοινωνική συνοχή ,την αποφυγή εξώσεων, εντάσεων  και προσφύγων στα δικαστήρια.

                2.            Εξίσωση των εργαζόμενων σε εποχιακά καταστήματα λιανικής και εστίασης με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους ώστε να δοθεί παράταση ανεργίας ή αποζημίωση ειδικού σκοπού. Σε πολλές περιπτώσεις εργαζόμενοι έχουν μείνει κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι με πολύ δύσκολη επαναπρόσληψη από επιχειρηματιες που περικόπτουν τα πάγια τους.

                3.            Ειδικά διαμορφωμένα κοινωνικά τιμολόγια για τις νησιωτικές περιοχές όσον αφορά παρόχους ενέργειας και τηλεφωνίας για εργαζόμενους και επιχειρηματιες  στον τουριστικό τομέα. Μειώσεις 50% από Οκτώβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021.

                4.            Δημιουργία ειδικών ρυθμίσεων 120 δόσεων όσον αφορά τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές που να περιλαμβάνουν τα πάντα , ΦΠΑ , φόρο εισοδήματος, Ενφια για όσους αδυνατούν με παράλληλη έκπτωση σε όσους μπορούν να ανταπεξέλθουν .

                5.            Πάγωμα των τραπεζικών απαιτήσεων , κατασχέσεων και πληστηριασμων μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 όπου θα έχει ευχόμαστε όλοι ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 

 

Οι νησιωτικές κοινωνίες χρειάζονται τώρα πολύ φροντίδα για να μην καταλήξουμε σε ακραία φαινόμενα διατάραξης της κοινωνικής συνοχής. Η ευαισθητοποίηση σας από την πρώτη στιγμή δείχνει την δυναμική και την ενσυναίσθηση  που έχετε για τον τόπο σας .Με  την συνδρομή και άλλων βουλευτών από νησιωτικές περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα ευελπιστούμε  ,πως είναι εφικτή μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία θα μπορούσε να συμβάλλει στην άμεση διευθέτηση των παραπάνω θεμάτων ,την οικονομική ανακούφιση και ψυχική ανάταση των νησιωτών .

 

Μετά τιμής

Κουνάκης Παναγιώτης

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Τομεάρχης Τουρισμού  Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...