Ανοιχτή Επιστολή Γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσων προς Δήμαρχο Ρόδου με θέμα: Δράσεις εις μνήμην του Φώτη Χατζηδιάκου

Ανοιχτή Επιστολή Γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσων προς Δήμαρχο Ρόδου με θέμα:

Δράσεις εις μνήμην του Φώτη Χατζηδιάκου

 

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Με την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων σας, σας εύχομαι μια παραγωγική και δημιουργική θητεία. Είμαι σίγουρος ότι η νέα Δημοτική περίοδος θα χαρακτηριστεί από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά σας αλλά και της ομάδας σας με στόχο την προάσπιση και την ανάδειξη των προοπτικών της Ρόδου, τη βελτίωση του της καθημερινότητας και του επιπέδου ζωής του Ροδιακού λαού.

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Ρόδου αποτελεί έναν θεσμό με συνέχεια, τον οποίο υπηρέτησαν οι προκάτοχοι σας, αφήνοντας ο καθένας το στίγμα του στην πορεία διακυβέρνησης του Δήμου Ρόδου. Ένας από αυτούς ήταν και ο Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος πρόσφατα έφυγε άδικα και πρόωρα μετά από έναν σκληρό αγώνα για τη ζωή.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος υπηρέτησε με πάθος την Αυτοδιοίκηση, από τις θεσμικές θέσεις του, στον Ά και ΄Β βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί πίστευε ότι «Η Δημοκρατία μέσω της Αυτοδιοίκησης καθίσταται πολυκεντρική, πολυφωνική και πολυεπίπεδη», όπως ανέφερε στην ομιλία του στις 12-11-2016, ως Προέδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στο 1ο τακτικό συνέδριο της, που διοργανώθηκε στη Ρόδο από τον ίδιο με θέμα «ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ».

Αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο μας. Χαρισματικός και οξυδερκής, διετέλεσε επιτυχημένα σε όλες τις κορυφαίες θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με προεξέχουσα αυτή του Δημάρχου Ρόδου την περίοδο 2014-2019. Ήταν ένας άνθρωπος που τον διακατείχε η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα. Χαρακτηριστικά που απέδειξε και ανέδειξε τόσο από τον Δημαρχιακό θώκο όσο και από την Δικηγορία που πιστά υπηρέτησε μέχρι την τελευταία στιγμή.Από τα αξιώματα που υπηρέτησε κατάφερε να αναδείξει τη Ρόδο μας υλοποιώντας και προγραμματίζοντας έργα για τις υποδομές του νησιού, έργα που υλοποιούνται μέχρι και σήμερα, βελτιώνοντας ουσιωδώς την καθημερινότητά και το επίπεδο ζωής των πολιτών της Ρόδου.

Έχοντας την τιμή να διατελώ ως Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, του Πολιτικού χώρου υπέρ του οποίου έδωσε την τελευταία εκλογική μάχη του και σε ένδειξη της οφειλόμενης τιμής και αναγνώρισης στο πρόσωπο του Φώτη Χατζηδιάκου σας προτείνω εξής:

- Να συνεχιστεί η απόδοση από τον Δήμο Ρόδου σε συμπολίτες μας της ύψιστης τιμής του «ΑΡΙΣΤΕΙΟΥ ΤΙΜΗΣ» του Δήμου Ρόδου, όπως προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό απονομής διακρίσεων, διάκριση η οποία καθιερώθηκε από τον πρ. Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο σε ένδειξη αναγνώρισης προς συμπολίτες μας, που με την δράση τους, την προσφορά τους και την εν γένει παρουσία τους καθιερώθηκαν στην συνείδηση της «κοινής γνώμης» ως άξιοι φορείς της τιμής αυτής.

- Με πρωτοβουλία σας να γίνει εισήγηση στο νέο ΔΣ της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ώστε να διοργανωθεί το επόμενο συνέδριο με θέμα: «Νησιωτικότητα και Αυτοδιοίκηση» αφιερωμένο στη μνήμη του.

- Να επιλεχθεί η ονοματοδοσία ενός δρόμου της πόλεως, με το όνομα «ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ».

Με τιμή,

Νίκος Μουτσάκης

Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσων

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...