Ανοιξιάτικη Συναυλία της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Ανοιξιάτικη Συναυλία της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

 

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, Γυμνάσιο και Λύκειο, συνεχίζει όλο αυτό το διάστημα να συμμετέχει και να διοργανώνει εκδηλώσεις πολιτισμού, προσφέροντας, πέρα από γνώσεις, εμπειρίες και ευκαιρίες στους μαθητές και τις μαθήτριες του.

Πέρα από τις δεκάδες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν διάφοροι φορείς και έχουν συμμετάσχει τα μουσικά μας σύνολα, έχουν πραγματοποιηθεί συναυλίες και δράσεις από το ίδιο το Σχολείο.

Πραγματοποιήθηκαν ακόμα: συναντήσεις προγραμμάτων Erasmus με Σχολεία από την Ιταλία και την Ολλανδία, διάφορα προγράμματα περιβάλλοντος, συζητήσεις για θέματα σχέσεων και ενσυναίσθησης, συνεργασίες με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για προγράμματα για τους γονείς, καθώς και για την καθημερινότητα στο Σχολείο.

Η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Σχολείου, συμμετείχε σε συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος με δεκάδες άλλες χορωδίες, στη Θεσσαλονίκη, μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου πραγματοποίησαν καλλιτεχνικό ταξίδι στην Ιταλία και του Λυκείου στην Ουγγαρία και στη Θεσσαλονίκη.

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, πέρα από το πρόγραμμα σπουδών στα μαθήματα γενικής παιδείας (όπως όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια) έχει επιπλέον ώρες μουσικής παιδείας, με εκμάθηση μουσικών οργάνων, θεωρητικών και μουσικών συνόλων.

Συνεχίζοντας την καλλιτεχνική μας δράση, σας προσκαλούμε το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στη Νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, στις 19:00, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα, με μελωδίες από την κινηματογραφική έως την έντεχνη μουσική δημιουργία. Καλ. επιμέλεια-ενορχηστρώσεις-διεύθυνση: Μάνδηλας Ευάγγελος, διδασκαλία ορχήστρας: Σκριμπόνης Κωνσταντίνος & Μάνδηλας Ευάγγελος. Συμμετέχει και το Τμήμα Προετοιμασίας Εγχόρδων, σε διδασκαλία Αναστασιάδη Αναστάσιου.

Ιστοσελίδα Σχολείου: www.musicschoolrhodes.gr, τηλέφωνα: 2241067850, 2241065651.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
16 Μαΐου 2023   ΘΕΜΑ:  «Συγκέντρωση-Σταθμός. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στην...
Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...