Ανοικτή Συνάντηση Ενημέρωσης για το Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh

Αξιότιμοι κύριοι,

- Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην Ανοικτή Συνάντηση Ενημέρωσης για το Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh, που θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom Webinars την Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020, στις 18:00.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση του Ιδρύματος Anna Lindh
  • Παρουσίαση του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh
  • Παρουσίαση των μελών του Δικτύου από το Αιγαίο και την Κρήτη
  • Ευκαιρίες για έναν φορέα από τη συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο
  • Προγραμματισμός Δικτύου και Ιδρύματος για το 2021 και μετά.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Επικεφαλής του Focal Point του Δικτύου για το Αιγαίο και την Κρήτη, κος Μιχάλης Καβουκλής και ο Επικεφαλής του Ελληνικού Δικτύου, κος Στέφανος Βαλλιανάτος.

Για συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας Zoom Webinars παρακαλώ πατήστε εδώ. (Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων).

Εναλλακτικά μπορείτε να παρακολουθήσετε ελεύθερα την εκδήλωση μέσω Youtube από το Κανάλι του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν και στη σχετική εκδήλωση στο Facebook.

Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες Ερωτήσεις/Απαντήσεις για να σας δώσουν μία καλύτερη ιδέα για το Ίδρυμα Anna Lindh και γιατί να γίνεται μέλη του.

Παρακαλώ, μην διστάσετε να μοιραστείτε το παρόν με οποιονδήποτε φορέα πιστεύετε ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει στο Δίκτυο.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Καβουκλής

Επικεφαλής του Focal Point του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh για το Αιγαίο και την Κρήτη

 

Ίδρυμα Anna Lindh

Τι είναι το Ίδρυμα Anna Lindh;

Το Ίδρυμα Anna Lindh είναι ο πρώτος φορέας από τη σύσταση της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας που δημιουργήθηκε και από τα 37 κράτη μέλη της. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2004 και χρηματοδοτείται από κοινού από τα 37 κράτη-μέλη της Συνεργασίας με την οικονομική αρωγή και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται ουσιαστικά για φορέα που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό διάλογο ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και την υιοθέτηση μίας συμπεριφοράς φιλοξενίας και σεβασμού.

Το Ίδρυμα λειτουργεί ως Δίκτυο Δικτύων, 42 Εθνικών Δικτύων με πάνω από 4.000 μέλη. Μέλη αυτών των δικτύων μπορούν να γίνουν ΟΤΑ, σχολεία, ακαδημαϊκοί φορείς, μη-κυβερνητικοί οργανισμοί  και άλλοι πολιτιστικοί φορείς που ενδιαφέρονται για τους σκοπούς του Ιδρύματος και δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς:

  • των γραμμάτων και τεχνών
  • της πολιτιστικής κληρονομιάς
  • του εκδημοκρατισμού, των Ανθρωπίνων, δικαιωμάτων και του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία
  • της νεολαίας
  • της εκπαίδευσης και επικοινωνίας
  • της επιστημονικής έρευνας
  • του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκοπών του, επιδιώκει να συνεργαστεί στενά με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα ΜΜΕ καθώς και με άλλους ιδιωτικούς και κυβερνητικούς πολιτιστικούς φορείς.

Μάθετε περισσότερα εδώ: http://www.annalindhfoundation.org/

 

Τι είναι το Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh;

Το ελληνικό δίκτυο του ιδρύματος δημιουργήθηκε το 2005 και μέχρι στιγμής αριθμεί δεκάδες φορείς της κοινωνίας των πολιτών από όλα τα σημεία της Ελλάδας. Οι φορείς αυτοί καλύπτουν ένα μεγάλο πλαίσιο δράσης με άξονες τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις τέχνες, την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων κ.α.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν-Επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου. Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εκπροσωπεί ο κος Στέφανος Βαλλιανάτος και τις «Ενωμένες Κοινωνίας των Βαλκανίων» ο κος Άρης Παράσχου.

Έχει 106 ενεργά μέλη μεταξύ των οποίων το ΕΛΙΑΜΕΠ, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Άρσις, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ο Δήμος Ρόδου, ο Δήμος Τρίπολης, το ΔΙΚΕΜΕΠ, η Ίασις κ.α.

Για την καλύτερη λειτουργία του, το Ελληνικό Δίκτυο είναι χωρισμένο σε τρία focal points: του Νότου, που έχει υπό την εποπτεία του Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Επτάνησα, του Βορρά, που έχει εποπτεία Μακεδονία, Ήπειρο και Θράκη, και της Ανατολής που έχει εποπτεία για τα Νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Μάθετε περισσότερα εδώ: https://www.alfhellas.gr/

 

Ποια είναι τα μέλη του Δικτύου στο Αιγαίο και την Κρήτη;

Τα μέλη του Δικτύου στην περιοχή του Αιγαίου και την Κρήτη είναι η Arte Con Anima, η Rhodes International Culture & Heritage Society, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου - ΔΟΠΑΡ, το Διεθνές Φόρουμ Πιάνου Ρόδου και Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου
Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Δήμου Ρόδου, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων-Αιγιάλης, Αμοργού, Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Μεσαιωνικό Ρόδο, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, το Youth Entrepreneurship Club και η Ars Artis.

Επικεφαλής του Δικτύου για το Αιγαίο και την Κρήτη έχει εκλεγεί ο Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, κος Μιχάλης Καβουκλής.

 

Γιατί με αφορά; Τι θα κερδίσω συμμετέχοντας στο Ίδρυμα Anna Lindh;

Το Ίδρυμα Anna Lindh αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για φορείς της κοινωνίας των πολιτών, της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να συμμετέχουν σε ένα ευρύ δίκτυο με μέλη από κάθε μεριά της γειτονιάς μας, της Ευρώπης και της Μεσογείου. Έτσι, ο φορέας έχει τη δυνατότητα να:

  • Εντοπίσει άλλους φορείς με παρόμοια αντικείμενα σε Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης
  • Παρουσιάσει το έργο του σε ένα ευρύ δίκτυο μελών
  • Αναζητήσει συμμετέχοντες, ομιλητές, συνεργάτες για προγράμματα ή δράσεις
  • Προταθεί ως συνεργάτης σε προγράμματα ή δράσεις
  • Αναζητήσει και συμμετάσχει σε χρηματοδοτήσεις ή να βρει υποστήριξη για συμμετοχή σε αυτές.
  • Γίνει μέλος σε μία ομάδα ΜΚΟ και φορέων στην Ελλάδα με εξαιρετική εξωστρέφεια, εμπειρία και να μοιραστεί μαζί τους καλές πρακτικές και γνώση.
  • Γίνει μέλος μία όλο και μεγαλύτερης και ποικιλόμορφης ομάδας ενεργών πολιτών με λόγο στη διαμόρφωση συνθηκών Ειρήνης και Ευημερίας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Η συμμετοχή ενός φορέα στο Ίδρυμα Anna Lindh είναι δωρεάν. Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας εδώ: https://www.annalindhfoundation.org/node/add/member.

Αν χρειάζεστε υποστήριξη για την υποβολή της αίτησης, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

 

--


Michael G. Kavuklis
President of the House of Europe in Rhodes
Head of the Organizing Committee of Rhodes Model Regional Co-operation
Member of the Board of the European Network for Education and Training, e.V.
Head of the Focal Point of the Anna Lindh Foundation Hellas for Aegean and Crete

E-mail: kavuklis@houseofeurope-rhodes.eu
Tel.: +30 22410 30486 | FAX: +30 22410 29486 | Mob. +30 6948278995

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...