Ανοίγουν ένα-ένα τα εμπορευματοκιβώτια του Nour M στη Ρόδο

Άρχισε το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στο λιμάνι της Ρόδου ο έλεγχος των εμπορευματοκιβωτίων του φορτηγού πλοίου «Νουr M» το οποίο, σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα, μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά.

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας σημείωναν ότι όπως αναφέρουν τα έγγραφα αυτά μέσα στα 56 από τα συνολικά 59 εμπορευματοκιβώτια βρίσκονται 20.000 καλάσνικοφ και πυρομαχικά, όπως σφαίρες κ.ά.

Ωστόσο, έλεγαν πως το ακριβές περιεχόμενο θα εξακριβωθεί μετά το άνοιγμα των εμπορευματοκιβωτίων, παρουσία εισαγγελέα και τελωνειακών.

Το Σάββατο σε ανακοίνωση του Λιμενικού αναφερόταν ότι με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ο έλεγχος του φορτίου θα ξεκίναγε τη Δευτέρα, παρουσία και της υπηρεσίας του Τελωνείου, ενώ το πλοίο φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις της Λιμενικής Αρχής Ρόδου που κάνει και την προανάκριση για την υπόθεση.

Για την πορεία των ερευνών ενημερώνεται διαρκώς ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαντιάς, ενώ παρέχεται ενημέρωση και σε αρμόδιες υπηρεσίες άλλων υπουργείων, όπως του Δημόσιας Τάξης και του Εθνικής Άμυνας.

Το οκταμελές πλήρωμα -το αποτελούσαν αλλοδαποί- κρατείται στο Λιμεναρχείο της Ρόδου.

Επίσης, δεν έχει εξακριβωθεί ο τελικός προορισμός του πλοίου, που είχε ξεκινήσει από την Ουκρανία, ωστόσο εκτιμάται πως θα ήταν λιμάνι της Συρίας.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΗΓΗ: In.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...