Ανησυχία στην Πάτμο για τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοιού

Στο Νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκε χθες μέσα σε ειδική κάψουλα, με ελικόπτερο από την Πάτμο, ασθενής με κορονοϊό.
Στο νησί, χθες το απόγευμα, μετά από ελέγχους, εντοπίστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα, ενώ άλλο ένα εντοπίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια των τεστ για τον κορονοϊό που πραγματοποιεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κ.Υ. Πάτμου -κλήθηκε στο νησί από την Κάλυμνο-, ανεβάζοντας συνολικά των αριθμό των κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε οκτώ.

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο δήμαρχος Πάτμου, Ελευθέριος Πέντες, ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν ενημερώνεται ο Δήμος για τα κρούσματα.

Ο κ. Πέντες υπογράμμισε πως ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο να προβλεφθεί ειδικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση της κρίσης στα νησιά. «Αν υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη μικρή κοινωνία του νησιού μας, δεν έχουμε καμία ενημέρωση, τοπικά, και έτσι δεν ελέγχεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις επαφές του», είπε ο κ. Πέντες.

Ο δήμαρχος Πάτμου πρόσθεσε πως ζητήθηκε αρμοδίως η αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί, για παραμονή πέραν της εβδομάδας, ώστε να πραγματοποιηθούν τεστ σε ευρύτερο ποσοστό κατοίκων.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Πέντε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο με εκπροσώπους του Λ.Σ. της Αστυνομίας, τον πρόεδρο της Δ.Ε. του Κέντρου Υγείας Πάτμου, και άλλους συναρμόδιους φορείς, με σκοπό να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και να αξιολογηθεί η ετοιμότητά τους.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Πάτμου αγόρασε τον μοναδικό μοριακό αναλυτή που διαθέτει το Κ.Υ. Πάτμου και με τη συνεπικουρία της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στην προμήθεια των ειδικών θαλάμων, και έτσι πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο τα τεστ για τον κορονοϊό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...
Κανονικά τελέστηκε η λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού στη Ρόδο από τον...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να...
Ένα βιβλίο για τη ζωή του Συμιακού Κωνσταντίνου Σιμωνίδη, γραμμένο από το Νικολό Φαρμακίδη. - Ο...