Ανησυχία στην Πάτμο για τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοιού

Στο Νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκε χθες μέσα σε ειδική κάψουλα, με ελικόπτερο από την Πάτμο, ασθενής με κορονοϊό.
Στο νησί, χθες το απόγευμα, μετά από ελέγχους, εντοπίστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα, ενώ άλλο ένα εντοπίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια των τεστ για τον κορονοϊό που πραγματοποιεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κ.Υ. Πάτμου -κλήθηκε στο νησί από την Κάλυμνο-, ανεβάζοντας συνολικά των αριθμό των κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε οκτώ.

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο δήμαρχος Πάτμου, Ελευθέριος Πέντες, ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν ενημερώνεται ο Δήμος για τα κρούσματα.

Ο κ. Πέντες υπογράμμισε πως ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο να προβλεφθεί ειδικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση της κρίσης στα νησιά. «Αν υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη μικρή κοινωνία του νησιού μας, δεν έχουμε καμία ενημέρωση, τοπικά, και έτσι δεν ελέγχεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις επαφές του», είπε ο κ. Πέντες.

Ο δήμαρχος Πάτμου πρόσθεσε πως ζητήθηκε αρμοδίως η αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί, για παραμονή πέραν της εβδομάδας, ώστε να πραγματοποιηθούν τεστ σε ευρύτερο ποσοστό κατοίκων.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Πέντε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο με εκπροσώπους του Λ.Σ. της Αστυνομίας, τον πρόεδρο της Δ.Ε. του Κέντρου Υγείας Πάτμου, και άλλους συναρμόδιους φορείς, με σκοπό να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και να αξιολογηθεί η ετοιμότητά τους.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Πάτμου αγόρασε τον μοναδικό μοριακό αναλυτή που διαθέτει το Κ.Υ. Πάτμου και με τη συνεπικουρία της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στην προμήθεια των ειδικών θαλάμων, και έτσι πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο τα τεστ για τον κορονοϊό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...