Ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου για την διακοπή, επί πιστώσει, χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Γ.Ε.Σ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Με αφορμή δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά μέσα που αναπαρήχθησαν και στο τοπικό τύπο, ο Φ.Σ.Δ αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί δημόσια για να αντικρούσει τις όποιες ασάφειες υπάρχουν (θέλει να πιστεύει όχι εσκεμμένα ) να προστατεύσει το κύρος του, μα πάνω από όλα να μην τρωθεί για οποιαδήποτε λόγο η σχέση εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει με όλους τους ασφαλισμένους και μη πολίτες, πόσο δε μάλλον με τους ένστολους που τους έχει στηρίξει με έργα όλο αυτό το διάστημα.
   Πανελλαδικά είμαστε από τους ελαχιστότατους συλλόγους που έχουν συνάψει, μάλιστα με δίκη μας πρωτοβουλία, συλλογική σύμβαση με τον στρατό, εκτιμώντας τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας. 
  Αυτό το έχουν εκτιμήσει όλοι οι εν ενεργεία ένστολοι, αλλά δυστυχώς κάποιοι στην ιεραρχία αδυνατούν να λάβουν έγκαιρα αποφάσεις που θα λύνουν τα προβλήματα και δεν θα τα διογκώνουν.
   Ο Φ.Σ.Δ. θεσμικά ενεργώντας, απέστειλε έγκαιρα επιστολές στους αρμόδιους για την ανανέωση της σύμβασης που έχει λήξει, για την ωφέλεια τόσο των μελών του, όσο και των ασφαλισμένων. 

    Διευκρινίζουμε λοιπόν ότι:

  1. O Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου ουδέποτε έθεσε θέμα καθυστέρησης των πληρωμών αφού αυτές γίνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα.
  2. Μας  έχει αποσταλεί προσχέδιο σύμβασης το οποίο στηρίζεται στην παλιά σύμβαση και δεν εναρμονίζεται με την ισχύουσα νομοθεσία.
  3. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και σε αντίθεση με το δημοσίευμα, ο Φ.Σ.Δ. δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους ασφαλισμένους της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι εδώ και καιρό κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.
  4. Όσο αναφορά δε με τους ασφαλισμένους του Λιμενικού Σώματος είμαστε στη διαδικασία εφαρμογής του Ν.4504/17, σύμφωνα με τον οποίο τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν χρήση υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.

 Ο Φ.Σ.Δ. με αίσθημα ευθύνης διακόπτει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Γ.Ε.Σ. από 1 Σεπτεμβρίου 2019, έως ότου γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να υπογραφεί μια σύγχρονη σύμβαση, εναρμονισμένη με την κείμενη νομοθεσία.    

  

  
  

    

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Το  σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος...
Ένωση Εργατοϋπαλληλικού και Επιστημονικού Προσωπικού Εργαζομένων στο Δήμο και στις Δημοτικές...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΝΟ.Δ.Ε ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων του Λιμενικού Σώματος που συνεδρίασε στις 21 Οκτωβρίου...