Ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την "επιχείρηση" διάσωσης 382 αλλοδαπών που επέβαιναν σε φορτηγό πλοίο, σημαίας Τουρκίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, γνωρίζεται ότι το Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας αγκυροβόλησε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με τη συνδρομή του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, πλησίον του λιμένα ν. Κω.

Στη συνέχεια, οι 381 επιβαίνοντες διαφόρων εθνικοτήτων του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου, μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κω από το ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Μία (01) 50χρονη αλλοδαπή εκ των επιβαινόντων, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, παρελήφθη από ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκε στην ν. Κάρπαθο, όπου διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου για παροχή πρώτων βοηθειών. Η προαναφερθείσα εξήλθε από το Γ.Ν. Καρπάθου αυθημερόν και κρατείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Στην εν λόγω επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν συνολικά δύο (02) Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. , δύο (02) περιπολικά σκάφη  Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο (02) ναυαγοσωστικά σκάφη  Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων - «Η Δικαιοσύνη...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...