Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη δράση ακροδεξιών ομάδων και την επίθεση σε μετανάστη

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

- Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου

- Γραφεία: Μεγ. Κωνσταντίνου 39, Ρόδος

Τηλ.: 22410.35460 | Φαξ: 22410.35900

Ε-Mail: te@kke12.gr

 

Ρόδος, 19 Μαρτίου 2020

 

Εδώ και αρκετό διάστημα, οργανώνονται στο νησί της Ρόδου ακροδεξιές ομάδες που κρυμμένες πίσω από την ελληνική σημαία και το δήθεν πατριωτισμό, επιδιώκουν να δημιουργήσουν «κλίμα» για να περάσουν την αποκρουστική γραμμή τους, στοχοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες ως το βασικό εχθρό του λαού.

Ξεκίνησαν με κάλεσμα, υποτίθεται, για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κατοίκους των νησιών, οι οποίοι δέχτηκαν βάρβαρη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, επειδή αρνήθηκαν να γίνουν τα νησιά τους φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το περιεχόμενο ωστόσο που έδωσαν, δεν είχε καμία σχέση με αυτό των κινητοποιήσεων στα εν λόγω νησιά.

Τι σχέση έχουν τα συνθήματα «Ελλάς - Ελλάς ή ταν ή επί τας» και συνθήματα για την «Αγιά Σοφιά» έξω από το τουρκικό  προξενείο, με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των νησιωτών οι οποίες είχαν αίτημα να φύγουν τα ΜΑΤ και να κλείσουν όλα τα Hot Spot; Απολύτως καμία.

Γρήγορα βέβαια άλλαξαν …ατζέντα συνολικά, καλώντας σε «υπεράσπιση των συνόρων» από τους «λαθροεισβολείς» ενώ δεν άργησαν και τα καλέσματα για σύσταση ομάδων – κυνηγών προσφύγων και μεταναστών που πιθανόν θα έφταναν στο νησί.

Η αναγκαία φύλαξη των συνόρων, η καταδίκη των ενεργειών της αστικής τάξης της Τουρκίας που χρησιμοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες ως εργαλείο για να προωθήσει τα γεωπολιτικά και άλλα συμφέροντά της, δεν έχει καμιά σχέση με τέτοιες ενέργειες. Η φύλαξη των συνόρων είναι ευθύνη του στρατού, της αστυνομίας και των άλλων αρμόδιων αρχών με βάση τα καθορισμένα καθήκοντά τους. Δεν έχουν καμιά δουλειά τέτοιες ομάδες να αναλαμβάνουν αυτόκλητο ρόλο προστάτη και η κυβέρνηση οφείλει να τους μαζέψει.

Εδώ και αρκετό διάστημα οι ομάδες αυτές επιδίδονται σε συστηματική διασπορά ψευδών ειδήσεων του τύπου «750 μετανάστες βρίσκονται στο Καστελλόριζο» και αναπαραγωγή εμετικών δημοσιευμάτων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ωστόσο τώρα φαίνεται ότι περνούν και στη «δράση».

Αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 16/3 μετανάστης που διαμένει στο χώρο των σφαγείων υπέστη απρόκλητη επίθεση και ξυλοδαρμό από ομάδα φασιστοειδών στη διασταύρωση του ΚΟΒΑ ενώ επέστρεφε από το κέντρο της πόλης. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στο χώρο των σφαγείων, οι οποίοι έσπευσαν στη συνέχεια στο σημείο της επίθεσης. Επιπλέον τις τελευταίες ημέρες αυτοκίνητο σταματάει έξω από τα σφαγεία και οι επιβαίνοντες βρίζουν και προκαλούν όσους διαμένουν εκεί.

Εδώ και 4 χρόνια που τα σφαγεία λειτουργούν ως άτυπος χώρος φιλοξενίας, παρότι είναι άθλιος και οι συνθήκες διαβίωσης απαράδεκτες, ουδέποτε δημιουργήθηκαν επεισόδια. Οι προκλήσεις λοιπόν του τελευταίου διαστήματος, γεννούν πολλά ερωτηματικά για τον πραγματικό σκοπό τους και ο λαός της περιοχής μας πρέπει να επαγρυπνά.

Αυτοί οι «νταήδες», εν μέσω πανδημίας, ισοπέδωσης εργασιακών δικαιωμάτων και με τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν στην περιοχή μας, αποφάσισαν ότι η απάντηση στα προβλήματά μας είναι 8 μαζί να χτυπούν 1 κυνηγημένο.

Αν τολμούν ας τα βάλουν με το ΝΑΤΟ που καταματώνει τους λαούς όλου του κόσμου και βάζει και το δικό μας λαό σε κίνδυνο έχοντας γεμίσει τη χώρα μας με βάσεις για να σκοτώνουν και να ρημάζουν στη γύρω περιοχή. Βάσεις τις οποίες βάζουν επίσης στο στόχαστρο οι αντίπαλες προς το ΝΑΤΟ χώρες.

Ας τα βάλουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση που τα ελληνικά σύνορα τα θυμάται μόνο όταν πρόκειται για μετανάστες, αλλά τα ξεχνάει όταν πρόκειται για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Μια ΕΕ που θέλει να γεμίσει τη χώρα μας με φυλακές που μέσα θέλουν να κλείνουν επ’αόριστον όσους έρχονται εδώ με στόχο να φτάσουν σε άλλες χώρες

Ας τα βάλουν με την κυβέρνηση και αυτή και τις προηγούμενες που πρόθυμα αναλαμβάνουν να παίξουν το ρόλο του δεσμοφύλακα για λογαριασμό της ΕΕ και αρνούνται να χορηγήσουν σε πρόσφυγες και μετανάστες ταξιδιωτικά έγγραφα για να μεταβούν στις χώρες που είναι ο πραγματικός προορισμός τους. Κυβερνήσεις που όχι μόνο πειθαρχούν, αλλά ζητούν να εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, η οποία εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά. Αρνούνται την κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνου που μετατρέπει τη χώρα μας σε φυλακή για όποιον μπαίνει σε αυτή με στόχο να φτάσει σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Επομένως, τους πραγματικούς φταίχτες τους αφήνουν στο απυρόβλητο οι εν λόγω παλικαράδες και τα βάζουν μόνο με τους κυνηγημένους, μια στάση που εξυπηρετεί απόλυτα τα σχέδια και της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν συνολικά τη δράση αυτών των ομάδων.

  • Να απαιτήσουν εδώ και τώρα απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Να κλείσουν όλα τα hot spot στα νησιά.
  • Κανένα νέο ούτε κλειστό ούτε ανοιχτό. Βραχεία παραμονή για εξετάσεις
  • Να στηριχθεί το αίτημα για απευθείας μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στις χώρες προορισμού προσφύγων και μεταναστών και εκεί να γίνονται οι διαδικασίες αίτησης ασύλου.

Για όσο διαρκεί η πανδημία και τα μέτρα περιορισμού, να εξασφαλιστούν συνθήκες υγιεινής και αποτροπής διάδοσης του ιού, να ξεκινήσει άμεσα ο σταδιακός απεγκλωβισμός από τα νησιά ξεκινώντας από τους πιο ευάλωτους, αντί να φράξουν με συρματόπλεγμα τις υπάρχουσες άθλιες δομές όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...