Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την παρουσία στο λιμάνι της Ρόδου βρετανικού πολεμικού πλοίου

Δελτίο τύπου

Η παρουσία αυτές τις μέρες στο λιμάνι της Ρόδου του βρετανικού πολεμικού πλοίου «RFA Mounts Bay» , το οποίο συμμετέχει στην πολύμορφη στήριξη που δίνουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ είναι πρόκληση για τον Ροδιακό λαό.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή στήριξης και εμπλοκής της χώρα μας  στον όλεθρο που σκορπίζει το κράτος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Είναι αδιανόητη η κόλαση που ζει καθημερινά εδώ και ένα χρόνο ο λαός της Παλαιστίνης από τις απάνθρωπες επιθέσεις του Ισραήλ σε σχολεία, νοσοκομεία, αμάχους με πάνω από 41.000 νεκρούς Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά, μαθητές, γυναίκες, πάνω από 95.551  τραυματίες και ισοπεδωμένο το 60% των κτιρίων της Λωρίδας της Γάζας!

Η κυβέρνηση με τη συνενοχή όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου εμπλέκει τη χώρα μας σε δύο πολέμους.Για τα συμφέροντα της αστικής τάξης η Ελλάδα γίνεται θύτης άλλων λαών και ο λαός μας στόχος πιθανών αντιποίνων από αντίπαλες χώρες.

Ούτε στη γη ούτε στη θάλασσα να μην ανέχεται ο λαός μας τους φονιάδες άλλων λαών.

Την ώρα που οι ενέργειες του Ισραήλ με την στήριξη από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ φέρνουν όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης, σε όλη τη Μέση Ανατολή, τη στιγμή που μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, είναι επιτακτικό το ζήτημα η άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της λυκοσυμμαχίας του  ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό!

Ανεπιθύμητοι οι μακελάρηδες στο λιμάνι της Ρόδου!

Νίκη στον αγώνα που δίνει η Παλαιστίνη!

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...