Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Αδωνι Γεωργιάδη στον ΕΦΚΑ Ρόδου

Δελτίο τύπου

Όλα καλώς τα βρήκε στην επίσκεψή του στο ΙΚΑ ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης που παραθερίζει στο νησί της Ρόδου και με την ευκαιρία έκανε επισκέψεις και επαφές. Μάλιστα όπως είπε το ΙΚΑ της Ρόδου προχωρά πιο γρήγορα τις συντάξεις από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Προφανώς ο υπουργός Εργασίας γνωρίζει καλά τη δραματική υποστελέχωση του ΕΦΚΑ, όπως και τον γολγοθά που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι του νησιού, όταν έχουν ανάγκη από συγκεκριμένες υπηρεσίες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του ΕΦΚΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ακόμα ως σήμερα δεν έχει προχωρήσει η μηχανοργάνωση του πρώην ΤΑΞΥ με αποτέλεσμα όταν ένας ξενοδοχοϋπάλληλος, από τις πολλές χιλιάδες του νησιού, χρειάζεται να πάρει αναρρωτική άδεια, να υφίσταται απίστευτη ταλαιπωρία.

Το χειρότερο από όλα φυσικά είναι ότι ο υπουργός Εργασίας παραθερίζει στη Ρόδο, όπου οι εργαζόμενοι μετρούν τις πληγές τους, με τους μεγαλοξενοδόχους να κάνουν τις ζωές τους λάστιχο και διαφημίζει τη “στήριξή” του στο νησί την ίδια στιγμή που ετοιμάζει να φέρει στη βουλή κατακαλόκαιρο άλλο ένα νομοσχέδιο που τσακίζει τους εργαζόμενους.

Δουλειά 16 ώρες την ημέρα, συμβάσεις μηδενικού χρόνου, πρόστιμα και φυλάκιση στους εκπροσώπους των σωματείων όταν το κράτος κρίνει παράνομες τις απεργίες τους (στο 90% των περιπτώσεων αυτό γίνεται), είναι μόνο ορισμένα από αυτά που περιέχει.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός θα βρουν απέναντι την εργατική τάξη αν δεν αποσύρουν εδώ και τώρα αυτό το έκτρωμα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...