"Ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δ. Καρπάθου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα; "Ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δ. Καρπάθου"

-Αγαπητοί συνδημότες,

Ο Δήμος Καρπάθου και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας θεωρούν ί υποχρέωσή τους να υπογραμμίσουν για μία ακόμη φορά το εξής: Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί το μεγάλο 'αγκάθι' για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών καθαριότητας και ευπρεπισμού στην πόλη των Πηγαδίων και στα χωριά μας.

Με το υπάρχον προσωπικό καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες -και μάλιστα με μειωμένο προσωπικό-,αφού οι απαγορευτικές διατάξεις για την πρόσληψη 
μόνιμου και εποχιακού προσωπικού,αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στις επιδιώξεις και σχεδιασμούς μας για την ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία της καθαριότητας.

Απαγορευτικές όμως είναι και οι διατάξεις που δεν επιτρέπουν την απασχόληση των εργατών μας τα Σαββατοκύριακα. Με αρμόδια όμως υπηρεσία του Δήμου μας γίνονται ήδη ενέργειες, ώστε σε νόμιμα πάντα πλαίσια να εκτελείται υπερωριακή απασχόληση (μία φορά το Σαββατοκύριακο και μόνο για την πρωτεύουσα του νησιού).

Οι πέντε εργάτες μας και οι τέσσερις οδηγοί των απορριμματοφόρων μας καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για την καθαριότητα ολόκληρου του νησιού μας, σε μία ελληνική κοινωνία, που ως γνωστόν η ΚΕΔΕ και πολλοί ΟΤΑ της χώρας, μας εκφράζουν ανάλογα προβλήματα και διεκδικούν την αναβάθμιση του εν λόγω τομέα σε θεσμικό και νομικό επίπεδο.

Συνεπώς, σας καλούμε όχι να δείξετε κατανόηση .
Σας καλούμε να περιορίσετε την άτσαλη ρίψη σκουπιδιών (χωρίς σακούλες, σακούλες ανοιχτές, αφημένες έξω από τους κάδους, ακόμη και σε σημεία του δρόμου , αφού για κάποιους από εσάς είναι "κούραση" να πλησιάσετε τον κάδο).
Καλούμε τους δημότες,επιχειρηματίες , εστιάτορες, μαγαζάτορες, να επικοινωνούν με την Υπηρεσία μας στο 22450-23822 για την περισυλλογή βαρέων αντικειμένων , χαρτοκιβωτίων και κυρίως χρησιμοποιημένων λαδιών) .

Τέλος,καλούμε όλους εσάς να μην ρίχνετε στον " κάδο του facebook" και των social media λεκτικά σκουπίδια. Γιατί δυστυχώς,ακόμη δεν έχουν εφευρεθεί οι εργάτες καθαριότητας του διαδικτύου.

Καλό καλοκαίρι.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δ. Καρπάθου

Μανώλης Τσέρκης.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...