Ανακοίνωση της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου για τη σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού στη Ρόδο

Δελτίο Τύπου-Στις 16-09-2019 διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, σε ύφος κριτικό, πως είναι παράλογο να κλαίμε ή να μιζεριάζουμε για τη μικρή αύξηση στο Τουρισμό, όταν αυτή έρχεται μετά από μια τριετία αλλεπάλληλων ρεκόρ. Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε πως η συμμετοχή μας στα κοινά έχει στόχο τη δίκαιη διάχυση των εσόδων σε όλες τις επιχειρήσεις.

            Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συμμετείχαμε στη σύσκεψη παρουσία του Υπουργού και του Υφυπουργού Τουρισμού όπου και  καταθέσαμε, προφορικώς και γραπτώς, τις προτάσεις μας. Η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας είναι το πρώτο πράγμα που επισημαίνουμε στο υπόμνημα που καταθέσαμε. Η πολιτική ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με την Περιφέρεια, το Δήμο ακόμα και με μέλη της δικής μας παράταξης δεν παρέχει καμία δικαιολογία για στασιμότητα. Άμεσα πρέπει να επανέλθουμε στο προηγούμενο δίκαιο πλαίσιο για την νησιωτικότητα.

Αναλυτικά επίσης περιγράψαμε τις ωριμότερες από τις υπόλοιπες προτάσεις μας:

  • Τη δομή We Care (Εμείς Νοιαζόμαστε) που έχει να κάνει με την εμπειρία των επισκεπτών, τη δημιουργία βάσης δεδομένων, την επιβράβευση των πρεσβευτών του Τουρισμού και τη νουθεσία αυτών που συστηματικά ζημιώνουν το τουριστικό προϊόν.
  • Το Cluster (Συστάδα) Κρουαζιέρας που θα καθιστά την Ελλάδα αυτόνομο προορισμό Κρουαζιέρας με αρκετά κίνητρα για τις εταιρείες και Σύμπραξη αρκετών νησιών μας σε θέματα διαχείρισης λιμανιών.
  • Τη διείσδυση στην Ασιατική Αγορά ενός γίγαντα που θα μπορούσε να καλύψει, τις τυχόν απώλειες από την Βρετανική Αγορά, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επιμήκυνση της σεζόν και μεγαλύτερη διάχυση εσόδων σε περισσότερους κλάδους της τουριστικής επιχειρηματικότητας.
  • Τέλος την παροχή κινήτρου για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που επιμένουν να προσελκύουν μεμονωμένους επισκέπτες. Μείωση κατά 50% των φορολογικών βαρών σε σχέση με τη βεβαιότητα των ξενοδοχείων που ασχολούνται με το All Inclusive.

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Το  σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος...
Ένωση Εργατοϋπαλληλικού και Επιστημονικού Προσωπικού Εργαζομένων στο Δήμο και στις Δημοτικές...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΝΟ.Δ.Ε ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων του Λιμενικού Σώματος που συνεδρίασε στις 21 Οκτωβρίου...