Ανακοίνωση της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου για τη σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού στη Ρόδο

Δελτίο Τύπου-Στις 16-09-2019 διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, σε ύφος κριτικό, πως είναι παράλογο να κλαίμε ή να μιζεριάζουμε για τη μικρή αύξηση στο Τουρισμό, όταν αυτή έρχεται μετά από μια τριετία αλλεπάλληλων ρεκόρ. Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε πως η συμμετοχή μας στα κοινά έχει στόχο τη δίκαιη διάχυση των εσόδων σε όλες τις επιχειρήσεις.

            Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συμμετείχαμε στη σύσκεψη παρουσία του Υπουργού και του Υφυπουργού Τουρισμού όπου και  καταθέσαμε, προφορικώς και γραπτώς, τις προτάσεις μας. Η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας είναι το πρώτο πράγμα που επισημαίνουμε στο υπόμνημα που καταθέσαμε. Η πολιτική ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με την Περιφέρεια, το Δήμο ακόμα και με μέλη της δικής μας παράταξης δεν παρέχει καμία δικαιολογία για στασιμότητα. Άμεσα πρέπει να επανέλθουμε στο προηγούμενο δίκαιο πλαίσιο για την νησιωτικότητα.

Αναλυτικά επίσης περιγράψαμε τις ωριμότερες από τις υπόλοιπες προτάσεις μας:

  • Τη δομή We Care (Εμείς Νοιαζόμαστε) που έχει να κάνει με την εμπειρία των επισκεπτών, τη δημιουργία βάσης δεδομένων, την επιβράβευση των πρεσβευτών του Τουρισμού και τη νουθεσία αυτών που συστηματικά ζημιώνουν το τουριστικό προϊόν.
  • Το Cluster (Συστάδα) Κρουαζιέρας που θα καθιστά την Ελλάδα αυτόνομο προορισμό Κρουαζιέρας με αρκετά κίνητρα για τις εταιρείες και Σύμπραξη αρκετών νησιών μας σε θέματα διαχείρισης λιμανιών.
  • Τη διείσδυση στην Ασιατική Αγορά ενός γίγαντα που θα μπορούσε να καλύψει, τις τυχόν απώλειες από την Βρετανική Αγορά, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επιμήκυνση της σεζόν και μεγαλύτερη διάχυση εσόδων σε περισσότερους κλάδους της τουριστικής επιχειρηματικότητας.
  • Τέλος την παροχή κινήτρου για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που επιμένουν να προσελκύουν μεμονωμένους επισκέπτες. Μείωση κατά 50% των φορολογικών βαρών σε σχέση με τη βεβαιότητα των ξενοδοχείων που ασχολούνται με το All Inclusive.

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Το άρθρο του Γ. Νικητιάδη, που ακολουθεί, δημοσιεύεται στο μεγάλο ιστότοπο «The Caller» - ΟΙ...
Ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΒΡΩΜΙΚΟ 89»,ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ...
Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός … Πεθαίνει όποιος λησμονιέται - Του Χαράλαμπου Ι. Πλάτση - Εκλογές...
Ρόδος, 10Ιουνίου2020 - Μήνυμα του Προέδρου της Dodekanisos Seaways, Χρήστου Σπανού, για το...