Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στην Κύθνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από Πέμπτη 30/5 μέχρι Κυριακή 2/6 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και περιοδεία στο νησί της Κύθνου από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Αγγέλου.

Την Πέμπτη έγινε περιοδεία στη Χώρα και τα Λουτρά, επίσκεψη στο Δημαρχείο και συζήτηση με τους αντιδημάρχους Οικονομικών & Παδείας και Τεχνικών Έργων & Πολιτικής Προστασίας για τα προβλήματα του νησιού. Επισημάνθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε Σχολεία και Κέντρο Υγείας, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο καθώς και το ζήτημα της κακής ακτοπλοϊκής σύνδεσηςτης Κύθνου με το Λαύριο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν συλλογικοί φορείς του νησιού κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου στο νησί της Κύθνου.

Την αντίθεσή τους στην «πράσινη» επένδυση του ενεργειακού κολοσσού της TOTAL, η οποία θα επιφέρει τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς και σοβαρό πλήγμα στον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού, εξέφρασαν με τις ομιλίες τους  ο Γιάννης Αγγέλου και ο Τζώρτζης Μάνεσης μέλος της ΤΕ Βορείων και Δυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ, στηρίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Κυθνιωτών.

Τη στιγμή που οι ενεργειακές ανάγκες του νησιού ήδη υπερκαλύπτονται, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι σε όφελος του νησιού η εγκατάσταση 20 ανεμογεννητριών, ύψους 150 μέτρων και συνολικής ισχύος 69MW,σε απόσταση από τα σπίτια μέχρι και τα 500 μέτρα!

Η Κύθνος, ενώ έχει κηρυχθεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με Π.Δ. από το 2002, ενώ έπρεπε να προστατεύεται το φυσικό τοπίο, μεταξύ των άλλων και οι μοναδικές ξερολιθιές που χαρακτηρίζουν το νησί, θυσιάζεται στο βωμό της κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων.

Η εξέλιξη αυτή για τα νησιά μας σχετίζεται άμεσα με τις επιδιώξεις της ΕΕ που θέλει να μετατρέψει τη Μεσόγειο σε μπαταρία της Ευρώπης, δίνοντας «πράσινο» φως σε πολυεθνικές να ισοπεδώνουν και να καταστρέφουν το περιβάλλον, ακόμα και περιοχές «NATURA».

Ακόμα και ο Ευρωενωσιακός Κανονισμός για την.... «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ», δεν προβλέπει καμία υποχρέωση προστασίας της φύσης όταν πρόκειται για ΑΠΕ!

Η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει σταθερά μαζί με τον λαό σε κάθε περιοχή και νησί ενάντια στην επέλαση των μονοπωλίων των ΑΠΕ, στην άναρχη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και στις συνέπειές της. Θα αγωνίζεται για έναν δρόμο ανάπτυξης προς το συμφέρον του λαού των νησιών, που θα σέβεται και θα προστατεύει ολοκληρωμένα τον άνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον.

3/06/2024

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...